SOLIDWORKS World 2018 over enkele weken van start

SOLIDWORKS World 2018 over enkele weken van start

SOLIDWORKS is wereldwijd een van de grootste bedrijven op het gebied van 3D software tools. Ook organiseert het bedrijf een van de grootste jaarlijkse events op het gebied van 3D printing software en dit jaar gaat het om SOLIDWORKS World 2018. Zoals ieder jaar zullen ook tijdens deze editie de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van 3D software aan het grote publiek worden getoond.

3D print symposium SOLIDWORKS

Alles over 3D printen tijdens het Additive Manufacturing Symposium

Bijzonder aan de editie van dit jaar is onder meer het speciale Additive Manufacturing Symposium dat wordt georganiseerd. Het hele evenement vindt plaats van 4 tot 7 februari en het symposium wordt op de tweede dag ervan (5 februari) gehouden. Het symposium is interessant voor eenieder die belangstelling heeft voor 3D printing en dat geldt waarschijnlijk voor nagenoeg alle bezoekers.

Ook op het congres van vorig jaar werd er reeds aandacht besteed aan Additive Manufacturing, maar toen nog vooral vanuit een designperspectief. Dit jaar behandelt het symposium alle ins en outs van de technologie, waardoor er een veel breder beeld ontstaat en de bijeenkomst interessant is voor zowel beginnende als gevorderde 3D printing liefhebbers.

Het Additive Manufacturing Symposium start op 4 februari om half 11 ‘s ochtends na de eerste algemene keynote. In een sessie van anderhalf uur bespreken vooraanstaande managers van SOLIDWORKS verschillende technologische innovaties op het gebied van 3D printen, waaronder nieuwe functionaliteiten en samenwerkingsverbanden die het bedrijf in het afgelopen jaar is aangegaan.

SOLIDWORKS heeft als belangrijk speerpunt in haar beleid om 3D printing als technologie verder te ontwikkelen en daarmee een bijdrage te leveren aan de toekomst van de industrie als geheel. Interessant in dit kader is de toenemende vraag naar 3D metaalprinting, een onderwerp waarover de experts van de organisatie tijdens de sessie van alles te vertellen hebben.

Lees meer:
Achtergrondinformatie over Additive Manufacturing
Achtergrondinformatie over de 3D printing industry
Achtergrondinformatie over 3D metaalprinting

Hoe ziet de toekomst van 3D printing eruit?

Na de eerste ochtendsessie van anderhalf uur tijdens het Additive Manufacturing Symposium, vervolgt het evenement zijn weg met het middagprogramma. Als gastsprekers zijn Terry Wohlers van Wohlers Associates en Tim Simpson van de Penn State University uitgenodigd. Deze hoog aangeschreven 3D printing experts houden beiden een lezing over hun respectievelijke vakgebieden.

Wohlers richt zich tijdens zijn sessie met name op de toekomst van 3D printen als techniek. In het afgelopen decennium is de technologie van nauwelijks aanwezig uitgegroeid tot serieuze speler op de wereldmarkt. Zowel in de zakelijke- als consumentenmarkt betreft het een niet te stoppen ontwikkeling. Als vooraanstaand analist in de 3D print branche schetst Wohlers een intrigerend toekomstbeeld.

Ook Simpson doet een duit in het zakje en kijkt in zijn glazen bol als het over 3D printen gaat. Maar daar waar Wohlers zijn betoog richt op de gehele sector, licht Simpson 3D printen in metaal er in het bijzonder uit. Binnen de sterk opkomende 3D printing industrie is dit namelijk de subtak die het grootste deel van de groei vertegenwoordigt.

Lees meer:
Vooruitblik op de toekomst van 3D printen
Er staat geen maat op groei 3D printing industry
3D metaalprinten verantwoordelijk voor groot deel groei sector

3D pinting experts geven hun visie op de toekomst van 3D printing

Additief versus substractief produceren

Na het betoog van Simpson en Wohlers volgen nog tal van andere interessante lezingen. Wat te denken van die van Greg Paulsen later tijdens de middag, waarin hij additieve en substractieve productiemethoden met elkaar vergelijkt en de voordelen en nadelen van beide uitgebreid bespreekt. Dit helpt bedrijven om de knoop door te hakken bij het maken van een keuze.

Ook bekende bedrijven als Formlabs en Ultimaker geven tijdens het symposium uiteraard acte de présence. Aan bod komen onder meer hoe 3D printing als technologie vele andere sectoren overbodig maakt en hoe desktop 3D printers momenteel niet alleen een duidelijke behoefte vervullen, maar bovendien een geheel nieuw marktsegment creëren.

Hoewel alleen al het Additive Manufacturing Symposium op 5 februari een stortvloed aan informatie over 3D printen biedt, belooft ook de rest van het vierdaagse evenement zeer de moeite waard te worden. Uiteraard houden wij je de komende tijd op de hoogte van interessante wetenswaardigheden en nieuwe innovaties die zijn geïntroduceerd op dit event.

Lees meer:
Het verschil tussen additief en substractief fabriceren
Achtergrondinformatie over Ultimaker
Achtergrondinformatie over desktop 3D printers