3D printen prijs

3D printen prijs

3D printen is immens populair en hard op weg om in de toekomst een vast onderdeel van ieder huishouden te worden. Het voornaamste obstakel wat daar op dit moment nog bij in de weg staat, is de hoge aanschafprijs van een 3D printer. Niet iedereen kan het flinke prijskaartje van de gemiddelde 3D printer ophoesten. 3D printen is nog altijd een vrij nieuwe techniek en daardoor een relatief grote investering, maar gelukkig komen er steeds meer betaalbare opties op de markt.

Meer weten? Neem nu direct contact met ons op »

Bij Llowlab hebben we de 5 goedkoopste 3D printers van dit moment voor jou op een rijtje gezet, zodat jij tegen een lage prijs toch zelf de voordelen van 3D printen kunt ervaren! Enkele van deze printers hebben een wachttijd van een aantal weken tot zelfs enkele maanden vanwege de grote vraag en de precisie die nodig is om deze complexe machines te ontwikkelen. Maar de wachttijd kan het zeker waard zijn als jij je dromen op 3D gebied wil verwezenlijken!

Let op: Sommige fabrikanten kunnen meerdere modellen hebben van een bepaald type 3D printer. Prijzen kunnen afwijken per model.

1.     PrintrBot

PrintrBot is de ideale oplossing voor gebruikers met weinig beschikbare ruimte die voor een bescheiden prijs toch in 3D willen printen. De kleine 3D printer kent 4 varianten, die elk hun eigen afmetingen en specificaties hebben. Er zijn ook zelfbouwpakketten beschikbaar waarmee je nog eens tot 150 euro kunt besparen. De printers zijn eenvoudig uit te breiden met aanvullende onderdelen die online verkrijgbaar zijn. De PrintrBot werkt zowel met ABS als PLA filamenten om 3D prints te maken tegen een gunstige prijs.

Prijs: 250 – 900 euro
printrbot

2.     Peachy Printer

Als je denkt te weten hoe een 3D printer werkt, kun je je nog wel eens gaan verbazen over de Peachy Printer. Deze creëert 3D objecten met een vloeibare lichtgevoelige hars die hard wordt onder invloed van een speciale UV-laser. De vloeistof wordt tijdens het druppelen langzaam harder door de laser, waardoor het uiteindelijk een stevig 3D object wordt. Deze wijze van 3D printen is niet alleen erg goedkoop, ook de printer zelf is de meest betaalbare uit deze lijst. Zeker de moeite waard dus om te overwegen voor liefhebbers van 3D printen die op kleinschalige wijze willen instappen!

Prijs: 100 euro
peachy-printer

Bron afbeelding: Textually

3.     Romscraj

Romscraj is een relatief jong bedrijf uit Singabore dat 3D printers ontwikkelt en verkoopt. Het biedt meerdere printers aan, waaronder de desktop printer van aluminium en roestvrijstaal op de afbeelding hieronder. Een ander populair model is een draagbare printer: de Portabee Go.

Prijs: 300 tot 500 euro
romscraj

Bron afbeelding: Engadget

4.     Makibox

De Makibox is bedoeld als betaalbare en betrouwbare 3D printer. De printer is bij uitstek geschikt voor iemand die 3D printen voor een lage prijs wil uitproberen. Hou er wel rekening mee dat de Makibox alleen kleine 3D objecten kan printen, want de printer heeft zeer bescheiden afmetingen: 150 mm breed, 110 mm diep en 90 mm hoog. Anderzijds betekent dit dat niet alleen de printer zelf goedkoop is, maar ook het 3D printen van kleine objecten voor een lage prijs mogelijk is. De printer wordt gedeeltelijk geassembleerd afgeleverd, maar is binnen korte tijd te installeren.

Prijs: 150 tot 300 euro
makibox

Bron afbeelding: Makibox

5.     Phoenix 3D Printer

Het ontwikkelteam achter de Phoenix 3D printer biedt gebruikers een volledig functionele 3D printer, maar dan moet je wel hun unieke 3D printing software erbij aanschaffen. Een sterk punt van deze software is dat je kunt pauzeren tijdens het printen voor het geval er iets niet goed gaat. Daarna kun je de software als het ware ‘terugspoelen’ naar een herstelpunt en vanaf daar weer verder gaan. Dit bespaart overmatig verbruik van printmaterialen, wat erg in kosten kan oplopen. Het is daarom een fijne functionaliteit die de prijs van 3D printen omlaag haalt en die niet alle 3D printers bezitten.

Prijs: 300 tot 500 euro
phoenix

Bron afbeelding: Makerwise