3D scanner kopen

3D scanner kopen

Wil jij een 3D scanner kopen? Dan behoor je hiermee tot de early adopters in Nederland. Toch kan het aanschaffen van zo’n apparaat een hele verstandige investering zijn. Dat 3D printing de toekomst heeft, lijdt immers geen twijfel. En dus ben jij met een 3D scanner uitstekend op deze toekomst voorbereid.

Toch is het verstandig om bij het kopen van een 3D scanner niet over één nacht ijs te gaan. 3D scannen is een ingewikkelde technologie (lees hier meer over op onze pagina ‘Wat is 3D scannen?’) en het is daarom verstandig over enige technische kennis en ervaring te beschikken voordat je een dergelijke dure aankoop doet.

3D scanner kopen

3D scanner kopen

3D scanner kopen in Nederland

In Nederland staan bij verschillende partijen 3D scanners te koop, maar het aanbod is nog niet overweldigend. Op onze productpagina kun je een aantal voorbeelden van bekende modellen bekijken. Zeer populair in de laatste jaren is de iSense scanner van 3D Systems, waarmee je jouw mobiele telefoon of tablet kunt transformeren tot een professioneel scanning device.

De verkrijgbaarheid is in Nederland redelijk goed te noemen, want het apparaat is bij meerdere webwinkels vrijwel altijd op voorraad. Let echter wel goed op de prijs wanneer je deze 3D scanner wilt kopen: veel retailers brengen bijna 700 euro in rekening, terwijl de kosten bij de goedkoopste aanbieder nog geen 400 euro bedragen.

3D handscanner of laser scanner kiezen?

Naast de iSense zijn er nog talloze andere scanners die je kunt kopen. Een dilemma voor veel mensen is de keuze tussen een gewone 3D laser scanner of een 3D handscanner. Wat je moet weten is dat in principe elke 3D scanner een laser heeft, omdat met de laser de afstand vanaf de scanner tot het gescande object wordt gemeten.

Maar daar waar een gewone laser scanner doorgaans groot en lastig te verplaatsen is, onderscheidt een handscanner zich door zijn compacte formaat en draagbaarheid. Al eerder schreven wij een artikel over de innovatieve handscanner van Thor3D, waarmee in zeer korte tijd een volledige scan van zeer grote objecten kan worden gemaakt.

Kopen van een 3D scanner: de prijs en kosten

De optimale 3D scanner kopen is dan ook geen eenvoudige opgave. En hoe zit het eigenlijk met de kosten? Op dat vlak kunnen we je in ieder geval geruststellen, want net zoals bij printers vertoont de prijs van scanners de afgelopen jaren een geleidelijke daling. Voor enkele honderden euro’s kun je dan ook al een zeer interessant device aanschaffen.

Voor professionele toepassingen is het uiteraard noodzakelijk om een duurdere 3D scanner met meer functionaliteiten te kopen. Richt je hierbij overigens niet alleen op de eenmalige aanschafprijs, maar denk ook aan andere kosten. Net als bij een 3D printer krijg je bij een scanner immers te maken met zaken zoals onderhoudskosten en stroomkosten.