Wat is de beste 3D printer?

Wat is de beste 3D printer?

Wat is nu de beste 3D printer? Het is een vraag die veel mensen zich stellen, maar het juiste antwoord verschilt per persoon. Daar waar een nieuwsgierige particulier al voldoende heeft aan een goedkope 3D printer, zal de serieuze professional aanmerkelijk hogere eisen stellen. De beste 3D printer is dan ook het apparaat dat exact aansluit op jouw specifieke wensen.

Natuurlijk bestaat er wel onderscheid tussen 3D printers van hoge en lage kwaliteit. De eerste categorie maakt vaak gedetailleerde 3D prints en gaat lange tijd mee, terwijl de printresultaten van laatstgenoemde categorie kwetsbaarder zijn en de machine zelf ook eerder kapot gaat. De beste printer koppelt een betaalbare prijs daarom aan een hoge kwaliteit en levensduur.

Beste 3D printer

Wat is de beste 3D printer?

Beste 3D printers vergelijken

Op de website van Llowlab vind je een diversiteit aan producten, waaronder zowel geassembleerde 3D printers als zelfbouw varianten. De geassembleerde exemplaren zijn vooral populair bij beginnende gebruikers, die een kant-en-klaar product willen kopen waarmee ze direct van start kunnen gaan.

Een goede kandidaat binnen deze categorie is de UP Mini van UP 3D, een veelzijdig apparaat dat bij uitstek geschikt is om de basisbeginselen van 3D printen onder de knie te krijgen. Niet voor niets wordt de machine op diverse universiteiten en hogescholen in Nederland gebruikt. Wanneer je kleine 3D prints wilt maken, is dit een van de beste opties die je kunt kopen.

Goedkoop 3D printen met zelfbouw printer

Om op 3D printen kosten te besparen, kun je kijken of de UP Mini of een andere goede 3D printer tweedehands te koop wordt aangeboden. Wil je écht goedkoop printen en vind je het niet erg om hier een beetje extra moeite voor te doen? Dan is zelfbouw in bijna alle gevallen de voordeligste optie.

Een zelfbouwpakket bestaat uit losse onderdelen. Hiervan moet je als gebruiker vervolgens zelf een volwaardige 3D printer bouwen. Wanneer je beschikt over de benodigde technische kennis, doet het eindresultaat vaak niet onder voor een professioneel exemplaar. Het beste zelfbouw model dat door gebruikers veelvuldig wordt aanbevolen is de Ultimaker.

Wat is een goede 3D printer om te kopen?

Welke 3D printer moet ik kopen?’, blijft een vraag die ons bij Llowlab nog altijd vaak wordt gesteld. Na het lezen van dit artikel zal het je duidelijk zijn dat de beste 3D printer niet altijd het apparaat is dat je aanvankelijk verwacht. Een kwalitatief uitstekende machine is soms goedkoper dan je denkt en zeker wanneer je besluit om gebruik te maken van een bouwpakket.

Wij adviseren je daarom om voorafgaand aan een aankoop de verschillende opties uitgebreid met elkaar te vergelijken. Een professionele 3D printer bestellen is tegenwoordig in Nederland heel goed mogelijk, maar dan moet je wel weten waar je moet zoeken. Blijf de blog van Llowlab regelmatig in de gaten houden voor het laatste nieuws over de beste 3D printers die momenteel te koop zijn.