De nieuwste 3D printing Kickstarter-campagnes

De nieuwste 3D printing Kickstarter-campagnes

Aan de basis van veel innovaties ligt tegenwoordig een succesvolle Kickstarter-campagne. Veel technologieën die normaliter niet in aanmerking komen voor financiering, vestigen via dit platform de aandacht van de wereld op zich en genereren zo de benodigde financiële ondersteuning. Dat op Kickstarter steeds meer 3D printing producten zijn te vinden, mag dan ook geen verrassing heten.

Met de snelle opkomst van 3D printen is het aantal 3D print-gerelateerde producten en diensten op Kickstarter inmiddels zelfs nauwelijks bij te houden. Omdat we je een aantal zeer interessante innovaties niet willen onthouden, bespreken we ze hieronder een voor een. Zo krijg je een goed beeld van de technologieën van de toekomst en kun je de bijbehorende campagnes ondersteunen.

Kickstarter

3Dmate design mat voor perfecte 3D tekeningen

Het eerste product dat we willen belichten is de 3Dmate. Dit is een speciale 3D design mat die je helpt om perfecte lijnen en vormen te tekenen met een 3D printer pen. Want hoewel zo’n pen geweldige creatieve vrijheid biedt, is het lang niet altijd gemakkelijk om als beginner een professioneel eindresultaat te bewerkstelligen.

Dit is waar de 3Dmate bij helpt. Deze transparante mat met groeven bied je een verscheidenheid aan geometrische vormen in verschillende formaten. Als gebruiker kun je met de pen simpelweg de groeven in de mat volgen om haarscherpe, perfecte lijnen te creëren. De groeven zorgen er ook nog eens voor dat het filament goed blijft zitten, zodat je het na uitharding uit de mat kunt halen.

De 3Dmate is geschikt voor verschillende 3D printer pennen en filamenten, waardoor de mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn. Creëer de meest uiteenlopende vormen van verschillende materialen en bevestig ze na uitharding aan elkaar. Zo produceer je een compleet, gevarieerd en bovenal perfect driedimensionaal object dat met een 3D printer nauwelijks mogelijk zou zijn.

Interesse? Deze campagne loopt nog slechts 5 dagen!

Lees meer:
Wat is een 3D printer pen?
Welke 3D filamenten zijn er?
Welke filamentsoort moet ik kiezen?

Milieuvriendelijke 3D prints van adorn3d

Milieubewustzijn wordt tegenwoordig steeds belangrijker en dat komt ook tot uiting in de filamenten die in de 3D printing markt verschijnen. Met name Polylactic Acid (PLA) is een materiaal dat een reputatie heeft hoog te houden, omdat het gemaakt wordt van natuurlijke grondstoffen zoals suiker en mais en een biologisch afbreekbare vorm van plastic is.

Afgezien van PLA blinken de meeste filamenten echter niet uit door een hoge milieuvriendelijkheid. Daar wil adorn3d nu verandering in brengen, met een Kickstarter-campagne voor een productlijn van 3D geprinte, ecologische sieraden en decoratieve artikelen voor in huis. Het bedrijf print alles in eigen beheer en gebruikt hiervoor alleen herbruikbare, biologisch afbreekbare materialen.

Klanten hebben de keuze uit meer dan 30 verschillende ontwerp- en kleurencombinaties. Dat komt omdat adorn3d gebruik maakt van plantaardige filamentmixen die tot wel een derde bestaan uit gerecyclede houtvezels. Dit resulteert niet alleen in de grote milieuvriendelijkheid, maar zorgt er ook voor dat de sieraden en decoratieitems veel sterker zijn dan gemiddeld.

Interesse? Deze campagne loopt nog 18 dagen!

Lees meer:
Hoe milieuvriendelijk zijn 3D printing materialen?
Steeds meer filamenten zijn ecologisch verantwoord
3D printen maakt ook bouwsector milieuvriendelijker

SparkMaker desktop 3D printer

Stereolithografie (SLA) is een 3D printing techniek waar volgens experts nog veel rek in zit. Dat blijkt ook wel, want de nieuwe SparkMaker desktop 3D printer van Gadgets Labs bereikte zijn Kickstarter-doel van 17.000 euro in slechts 20 minuten tijd. Twee uur later was het gefinancierde totaalbedrag liefst drie maal hoger dan het door de fabrikant gestelde doel.

Het succes van Gadget Labs komt niet alleen door de mogelijkheden van SLA printing in zijn algemeenheid. De SparkMaker biedt namelijk specifieke voordelen. Zo kenmerkt de 3D printer zich door een plug & play installatie, grote gebruiksvriendelijkheid, compacte afmetingen en een onafhankelijke printmodus zonder aansluiting op een computer.

Het grootste USP van de machine is echter nog wel de verrassend lage prijs. De SparkMaker koppelt een hoge printkwaliteit aan een retailprijs van zo’n 210 euro en Kickstarter-gebruikers profiteren dankzij speciale korting van een prijsverlaging tot wel 135 euro. Voor een printer van dit niveau is dit werkelijk een spotprijs.

Interesse? Deze campagne loopt nog 42 dagen!

Lees meer:
Wat is een desktop 3D printer?
Hoe goedkoop is een 3D printer?
Welke kosten komen nog meer bij 3D printen kijken?