Printer kopen

Printer kopen

Wil jij een printer kopen om zelf 3D prints te maken? Dan is het belangrijk om niet impulsief de eerste de beste machine aan te schaffen. Er zijn tal van verschillende printers verkrijgbaar en het beste model is afhankelijk van jouw specifieke wensen en behoeften. Het doen van grondig vooronderzoek over de werking van een 3D printer en het vergelijken van verschillende varianten is dan ook een goed idee.

Het vergelijken van verschillende 3D printers

Bij het vergelijken van printers is het van belang om te letten op meerdere aspecten. De aandacht van de meeste mensen gaat in eerste instantie uit naar de prijs. En hoewel deze ontegenzeglijk een belangrijke rol speelt in je aankoopbeslissing, zijn er vele andere factoren die bepalen welke machine voor jou de juiste is.

De centrale vraag die je jezelf moet stellen bij het kopen van een printer is: ‘Welke 3D prints wil ik ermee maken?’. Het antwoord op die vraag bied je inzicht in de specificaties waar jouw nieuwe machine sowieso over moet beschikken. Veel printers zijn namelijk specialistische machines die uitblinken in de ene toepassing, maar hopeloos falen in de andere.

Printer kopen

Printer kopen met de juiste printtechniek

Dat laatste heeft onder meer te maken met de gebruikte printtechniek. Sommige technologieën lenen zich nu eenmaal uitstekend voor het printen van bepaalde objecten, terwijl het fabriceren van andere voorwerpen nagenoeg onmogelijk voor ze is. Op de website van Llowlab bespreken we uiteenlopende technieken, die elk zo hun eigen specifieke voordelen en nadelen hebben.

De populairste printtechniek voor de consumentenprinters van dit moment is Fused Deposition Modeling (FDM), waarvan het succes met name voortkomt uit de veelzijdige toepasbaarheid en relatief lage productiekosten. Het gaat om een typische additive manufacturing techniek, waarbij het geprinte voorwerp laagsgewijs wordt opgebouwd en hierdoor schijnbaar uit het niets tevoorschijn wordt getoverd.

Voor de meeste 3D prints biedt FDM meer dan voldoende mogelijkheden. Veelal wordt er geprint met kunststof, waardoor het maken van consumentenproducten zoals speelgoed, keukenbestek en andere praktische artikelen geen enkel bezwaar vormt. Voor industriële toepassingen bestaan er echter technieken die een betere optie zijn.

Fused Deposition Modeling

Andere technologieën die momenteel veelvuldig worden toegepast zijn onder meer stereolithografie (SLA) en Selective Laser Sintering (SLS). Wij raden je aan om eerst uit te zoeken welke techniek de door jou gewenste 3D prints vereisen. Vervolgens kun je besluiten welke printer je op basis hiervan het beste kunt kopen.

Lees meer:
Keuze uit tal van verschillende printtechnologieën
Nieuwe stereolithografie printer kopen
De veelzijdigheid van een machine met FDM printtechniek

Printer kopen met de juiste materialen

Bij het kopen van een printer heb je niet alleen de keuze uit tal van technologieën, maar ook uit een diversiteit van materialen. Bij het maken van een 3D print denk je in eerste instantie waarschijnlijk aan kunststof als basismateriaal, maar tegenwoordig zijn er vele andere filamenten op de markt waarmee je de meest prachtige prints kunt maken.

De populairste filamenten blijven echter nog altijd kunststoffen zoals Acrylonitrile Butadiene Styrene (ABS) en Polylactic Acid (PLA). Dat komt niet in het minst door de grote stevigheid en duurzaamheid van beide materialen, waardoor de geprinte objecten een lange levensduur hebben en zelfs voor intensieve toepassingen kunnen worden gebruikt.

Maar ook minder voor de hand liggende materialen hebben inmiddels hun intrede gedaan in de wereld van 3D printing. Hout is een goed voorbeeld van een materiaalsoort die de laatste tijd sterk in opkomst is. Eigenlijk vrij logisch, want dit materiaal staat al sinds mensenheugenis bekend als breed inzetbaar en relatief gemakkelijk verwerkbaar.

Een filamentsoort die de laatste jaren het sterkst aan terrein wint, is echter metaal. Daar waar metaalprinters in een recent verleden nog alleen voorbehouden waren aan industriële partijen, is ook de kapitaalkrachtige consument tegenwoordig moeiteloos in staat een betrouwbare metaalprinter te kopen. En dat leidt tot een stortvloed aan nieuwe, interessante 3D prints.

Lees meer:
Printer kopen? Denk eerst na over je gewenste filament
Koop het beste filament voor de beste printresultaten
Metaalprinten wint snel terrein in consumentenmarkt
Snel printen ook mogelijk bij complexe metaalprints

3D printen kosten laag houden: Peachy 3D printer kopen

Je wilt een 3D printer kopen, maar vraagt je af wat de grootste 3D printen kosten zijn. We kunnen je geruststellen: na de aanschaf van een 3D printer vallen de overige kosten heel erg mee. Materialen zoals ABS en PLA zijn al vanaf een paar tientjes per spoel te verkrijgen, terwijl de energie- en onderhoudskosten voor een 3D printer over het algemeen ook erg laag liggen.

3D printer kopen? Overweeg de Peachy 3D printer!

3D printer kopen? Overweeg de Peachy 3D printer!

De voornaamste 3D printer kosten zitten hem dus in de aanschafkosten van de 3D printer zelf. Wil je goedkoop 3D printen, dan is besparen op de aankoop van een 3D printer het punt waarop de meeste winst valt te behalen. Graag wijzen we je daarom op een goedkope 3D printer die 3D printing nu wel heel toegankelijk maakt voor iedereen met een beperkt budget: de Peachy 3D printer.

Peachy 3D printer kopen

De Peachy 3D printer is al verkrijgbaar vanaf 100 dollar: dat is minder dan 90 euro! Misschien herken je de naam van deze 3D printer, want al in 2013 werd het project op de bekende site Kickstarter geplaatst. Een revolutie, want zeker voor een op stereolithografie (SLA) gebaseerde 3D printer is 90 euro een ongelooflijk laag bedrag. En twee jaar later is het dat nog steeds!

Peachy 3D printer: lage 3D printen kosten

Peachy 3D printer: lage 3D printen kosten

De ontwikkelaars hebben hun ambitieuze project nu eindelijk afgerond en het resultaat mag er zijn: de Peachy Printer Kit V1.0 is recentelijk officieel gelanceerd. Goedkopere 3D printers zul je niet snel tegenkomen, maar doet het apparaat ook wat het belooft?

Lage 3D printen kosten, veel waar voor je geld?

In de beginfase van de ontwikkeling van de Peachy 3D printer, maakte het apparaat gebruik van audiosignalen om de gegevens voor printtaken te ontvangen. Dit was revolutionair in de 3D printing branche, maar toch besloten de ontwikkelaars uiteindelijk een andere koers te varen.

Ze kozen voor een zogenaamd digital circuitry model, omdat dit voorziet in een snellere installatie, minder technische problemen en minder kabels rondom de 3D printer. Een geluk bij een ongeluk: de lage adviesprijs van 90 euro bleef onveranderd! En voor de 3D print enthousiastelingen die toch echt per se via audio willen 3D printen, bestaat er nog altijd de kans dat het bedrijf in de toekomst een speciale add-on voor de 3D printer uitbrengt.

3D print gemaakt met de Peachy 3D printer

3D print gemaakt met de Peachy 3D printer

De Peachy 3D printer komt alleen in de vorm van een kit en kan hierdoor exact ingesteld worden op de wensen van de gebruiker. Zo kan de grootte aangepast worden aan de afmetingen van het te printen 3D object en maakt de 3D printer gebruik van 8 verschillende mengbare kleuren om zo mogelijk elke gewenste kleur voor je 3D print te creëren.

Zoals je kunt zien in de video hieronder, betekenen lage 3D printen kosten niet per se lage kwaliteit. De Peachy 3D printer is namelijk in staat om kwalitatief zeer hoogwaardige en gedetailleerde 3D objecten te printen. De Peachy 3D printer is dan ook een uitstekende keuze voor iedereen die tegen een extreem lage prijs mooie 3D prints wil maken.

Wil je meer informatie over de Peachy 3D printer of andere goedkope 3D printers? Ga dan naar het speciale Peachy 3D printer forum of kijk voor andere interessante 3D printers op de productpagina van Llowlab.