Nieuwe stereolithografie 3D printer op de markt

Nieuwe stereolithografie 3D printer op de markt

Wil jij al enige tijd een goedkope 3D printer kopen die gebruik maakt van stereolithografie om 3D prints te maken? Dan hoort de pas uitgebrachte Titan 2 van Kudo3D zeker op je lijstje te staan. Deze revolutionaire machine leent zich voor een breed scala aan toepassingen en belooft de huidige 3D printing markt flink op zijn kop te zetten.

Unieke PSP technologie

Inmiddels is het alweer twee jaar geleden dat dat het Amerikaanse bedrijf Kudo3D een Kickstarter-campagne lanceerde voor de ontwikkeling van de Titan 1, de illustere voorganger van de Titan 2. De printer stal de show met supersnelle printtijden en maakte ook nog eens gebruik van de speciale passive self peeling (PSP) techniek die later zo succesvol zou blijken.

Het succes van de Titan 1 smaakte klaarblijkelijk naar meer, want het bedrijf heeft onlangs met de Titan 2 een langverwachte opvolger uitgebracht. Het apparaat maakt wederom gebruikt van de PSP technologie, waarbij zes verschillende materialen er in een flexibel harsbed samen voor zorgen dat de scheidingskrachten tussen de geprinte lagen en de hars worden verminderd.

Stereolithografie voor gedetailleerde 3D prints

De combinatie tussen stereolithografie (SLA) en PSP maakt dat de Titan 2 3D printer in staat is om in korte tijd extreem gedetailleerde 3D prints te maken die ook nog eens van hoogwaardige kwaliteit zijn. Daarnaast kan het apparaat via webapplicaties door de gebruiker worden aangestuurd, zoals bijvoorbeeld vanaf een computer, mobiele telefoon of tablet.

Stereolithografie biedt grote mogelijkheden bij 3D printen

Stereolithografie biedt grote mogelijkheden bij 3D printen

Kudo3D heeft echter nog een extra foefje bedacht. Met één applicatie kunnen namelijk zelfs meerdere Titan 2 printers tegelijkertijd worden bestuurd. Enorm complexe printopdrachten worden hiermee een stuk eenvoudiger en sneller uit te voeren. Elke 3D printer is bij levering bovendien gebruiksklaar, waardoor je er direct mee aan de slag kunt.

3D printer met hoge levensduur

Met relatief bescheiden afmetingen en een hoge printsnelheid, lijkt de Titan 2 een van de meest efficiënte SLA 3D printers in de huidige markt te zijn. Volgens Kudo3D is de machine opgebouwd uit kwalitatief hoogwaardige materialen, waardoor het apparaat minimaal 10 jaar mee zou moeten gaan.

Het bedrijf biedt klanten een compleet 3D printen pakket, dat naast de Titan 2, ook twee bouwplatformen, twee PSP harsbakken en een kilo hars van ABS bevat. Met een prijs van zo’n 3000 euro is het pakket in absoluut opzicht wellicht niet goedkoop, maar gezien de vele mogelijkheden in relatief opzicht absoluut voordelig te noemen.