XYZprinting presenteert nieuwe 3D printers op CES 2018

XYZprinting presenteert nieuwe 3D printers op CES 2018

Over enkele dagen is het weer zover: dan vind de jaarlijkse technologiebeurs CES plaats in Las Vegas. Tijdens de 2018-editie wordt de aankondiging van tal van innovatieve technologieën verwacht, waaronder natuurlijk op het vlak van 3D printing. Met name 3D printer fabrikant XYZprinting trekt de aandacht, door tijdens de beurs een geheel nieuwe reeks 3D printers te introduceren.

CES 2018

Interessante line-up 3D printers XYZprinting op CES 2018

In 2017 was XYZprinting al bijzonder aanwezig in de sector, door meermaals nieuwe partnerschappen met grote merken aan te kondigen. Ook toen al introduceerde het bedrijf diverse nieuwe 3D printers, waaronder meerdere printers gericht op de industriële sector. Gelukkig beperkte het bedrijf zich niet tot deze markt, maar lanceerde men nog altijd meerdere 3D printers voor de consumentenmarkt.

Klinkende namen als de da Vinci Super, de Nobel Superfine en de da Vinci Color passeerden het afgelopen jaar de revue. Als we XYZprinting moeten geloven, is dit echter nog niets vergeleken met de productlijn die men komende week tijdens CES 2018 gaat presenteren. Interessant genoeg zijn de modellen dit keer met name gericht op de consumentenbranche.

Niet alleen vormt de nieuwe productlijn een vooruitblik op de toekomst van 3D printing, maar ook is het simpelweg een eerste blik op technologie die al op zeer korte termijn wordt uitgebracht. Volgens XYZprinting geldt voor de meeste van de getoonde 3D printers dat ze al in het eerste kwartaal van 2018 op de markt komen. Wij kunnen in elk geval niet wachten en verwachten sowieso een aantal desktop modellen!

Lees meer:
3D printen in de industriële sector
3D printing in de consumentenmarkt
Desktop 3D printers ideaal voor consumentengebruik

CES 2018

XYZprinting is going to CES 2018! See you in Las Vegas! Jan 9-12, 2018Booth No. 7903 / LVCC, North Hall#CES2018 #3Dprinting #LasVegas

Geplaatst door XYZprinting op woensdag 3 januari 2018

Toegankelijker maken van 3D printen voor grote publiek

Het voornaamste doeleinde van XYZprinting met de nieuwe lijn 3D printers is naar eigen zeggen vooral het toegankelijk maken van de technologie. Daar waar het bedrijf zich in 2017 ook zelf nog schuldig maakte aan een focus op de industriële sector, is men nu doordrongen van het feit dat 3D printen anno 2018 meer dan ooit een hobby van de moderne consument is geworden.

Die consument is bovendien niet langer alleen de relatief jonge alleenstaande techneut, want ook complete gezinnen wagen zich tegenwoordig aan 3D printing. De techniek wordt steeds toegankelijker gemaakt en de voornaamste drempel vormen dan ook de kosten. Daar wil XYZprinting wat aan doen, want het bedrijf denkt met de nieuwe 3D printers een betaalbare line-up neer te zetten.

Een ander marktsegment waar de onderneming zich in toenemende mate op richt, is dat van het midden- en kleinbedrijf (MKB). Met name kleine bedrijven zoals eenmanszaken zijn op de hoogte van de vele voordelen van 3D printen, maar ontberen de technische kennis of financiële mogelijkheden om zelf een 3D printer aan te schaffen. Daar komt mogelijk nu verandering in:

Lees meer:
3D printing gericht op gezinnen
3D printing gericht op bedrijven
Wat je moet weten bij het kopen van een 3D printer

Desktop 3D printing aan de keukentafel

Da Vinci Color AiO en da Vinci Nano

Een aantal van de 3D printers die XYZprinting tijdens CES 2018 presenteert, zijn inmiddels al bekend. Reikhalzend kijken experts bijvoorbeeld uit naar de da Vinci Color AiO, een full-color FFF (ook wel bekend als FDM) 3D printer die ook nog eens in full color kan 3D scannen. Met name voor kleine bedrijven kan deze 3D printer in 2018 wel eens een gamechanger zijn.

Een andere favoriet voor de 3D printer toplijstjes in 2018 is de da Vinci Nano, die weliswaar niet full color is, maar wel opvalt door zijn uitstekende draagbaarheid. Het compacte formaat en lichte gewicht maken deze machine om overal op makkelijke wijze mee naartoe te nemen. Dat is met name handig voor gebruikers die op elke willekeurige locatie in 3D willen kunnen printen.

Deze printer is ongeveer 12 keer zo goedkoop als de da Vinci Color AiO en is dan ook met name gericht op gezinnen, hobbyisten en scholen met een beperkt budget. Speciaal voor de Nano heeft XYZprinting ook nog eens 3D software ontwikkeld, die gebruikers van inspiratie voorziet en tegelijkertijd helpt om meer over 3D printen te leren. Wordt vervolgd!

Lees meer:
Wat je moet weten over 3D printen in full color
Waarom FFF hetzelfde is als FDM-technologie
Lees meer over 3D scannen
Lees meer over 3D software