3D printer bedrijf

3D printer bedrijf

Velen van onze lezers kennen Llowlab als een 3D printer bedrijf dat gratis informatie verstrekt over alles dat met 3D printen te maken heeft. In die missie blijven we volharden, want de techniek neemt zo’n enorme vlucht dat een gedegen kennis hierover geen overbodige luxe is voor de moderne consument.

Over enkele decennia of eerder staat er in elk huishouden waarschijnlijk een 3D printer en is het de gewoonste zaak van de wereld om zelf zaken als sieraden, kleding, bestek en gereedschap te printen. Menig bedrijf speelt in op deze trend en de start-ups in de 3D printing branche schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond.

3D printer bedrijf voor al je behoeften op het gebied van 3D printing

3D printer bedrijf voor al je behoeften op het gebied van 3D printing

3D printbedrijf in 3D printers

In de meeste gevallen specialiseert een 3D printer bedrijf zich in datgene waar het allemaal mee begint: het produceren van 3D printers. Hoewel er dagelijks spectaculaire nieuwe ontdekkingen op dit gebied worden gedaan, staat deze markt relatief nog in zijn kinderschoenen. Voor getalenteerde technici dé kans om een sterke positie te veroveren.

Een goed voorbeeld van zo’n partij is het 3D printer bedrijf Ultimaker, dat als een van de eersten een gapend gat in de markt signaleerde en hierop inspeelde met een goedkope machine die op dat moment ook nog eens tot de snelste en beste behoorde. Niet geheel onverwacht is deze onderneming inmiddels tot een van de marktleiders uitgegroeid.

3D printer bedrijf in materialen

Een printer heeft echter materialen nodig om zijn werk te kunnen doen, ook wel filament genoemd. Ook binnen dit vakgebied verschijnen er steeds meer nieuwe bedrijven die innovatieve filamentsoorten ontwikkelen. Belangrijk, want nieuwe materialen zijn net zo belangrijk als nieuwe machines om de mogelijke toepassingen van de techniek verder uit te breiden.

Van boetseerbare en verfijnde filamenten tot milieuvriendelijke en recyclebare alternatieven: zowel de enthousiaste thuisgebruiker als de industriële professional krijgen steeds meer keuzes. Ben jij op zoek naar een bedrijf dat een specifieke materiaalsoort heeft ontwikkeld die aansluit op jouw doeleinden? Zoek dan eens op onze blog; hier vind je een schat aan informatie.

3D printservice in Nederland

Net zoals je op onze blog talloze artikelen vind over nieuwe filamentsoorten, kun je er ook alles lezen over de vele dienstverleners die ons land rijk is. Niet iedereen heeft immers het budget om een dure machine van een gerenommeerd 3D printer bedrijf te kopen. In dat geval is een 3D print laten maken bij een 3D printservice in Nederland het beste alternatief.

In steeds meer grote steden vind je tegenwoordig een 3D printing service waar je prints in talloze verschillende materiaalsoorten kunt bestellen. Wanneer je de machine liever zelf bedient, kun je er vaak ook eentje huren. Zo hoef je geen dure machine te kopen bij een 3D printer bedrijf, maar heb je zelf wel de volledige controle over het printproces. Het beste van beide werelden!