Threeate: nieuwe 3D print service in Nederland

Threeate: nieuwe 3D print service in Nederland

Bijna iedereen kent Shapeways, de bekende 3D print service in Nederland en daarbuiten. Via deze website kunnen mensen zelf objecten (laten) ontwerpen, 3D printen en vervolgens via een speciale marktplaats te koop aanbieden. Natuurlijk is dit echter niet de enige online 3D printing service, want er zijn zowel wereldwijd als in Nederland veel meer van deze 3D print diensten beschikbaar.

3D printen Nederland: nieuwe speler in de markt

Een goed voorbeeld hiervan is Threeate, een jong Nederlands 3D print bedrijf dat pas geleden een nieuwe website heeft gelanceerd. De website, die momenteel nog in de testfase verkeert, is ontwikkeld als een professionele marktplaats voor 3D modellen en 3D prints. Wat ons betreft kunnen er nooit teveel van dit soort veelbelovende initiatieven zijn.

Vind 3D prints en 3D modellen op Threeate

Vind 3D prints en 3D modellen op Threeate

De site moet binnenkort volledig actief worden en is hiermee een prima optie voor 3D printen liefhebbers en ontwerpers die hun werk online willen verkopen. De doelstelling van de eigenaren is om Threeate een populaire online 3D printing marktplaats te maken die een goed alternatief vormt voor 3D print services zoals Shapeways.

3D print maken met of zonder 3D printer

Vanaf december kunnen bezoekers van de website met een eigen 3D printer kiezen uit twee mogelijkheden. Enerzijds kunnen zij een 3D model kiezen, dat vervolgens rechtstreeks naar hun 3D printer wordt gestuurd met behulp van de speciale streamingdienst van Threeate. Op deze manier kunnen zij slechts één 3D print maken van het betreffende model, maar blijven de 3D printen kosten laag.

Voorbeeld van een 3D print

Voorbeeld van een 3D print

Anderzijds kunnen zij er ook voor kiezen om het 3D model in kwestie te kopen en te downloaden. Dit is weliswaar duurder, maar hierbij is het wel mogelijk een oneindig aantal 3D prints te maken van het model. Bezoekers die geen 3D printer bezitten, moeten niet noodgedwongen een 3D printer kopen of 3D printer huren. Zij kunnen er namelijk voor kiezen het 3D model uit te laten printen door Threeate. De 3D print wordt vervolgens netjes thuisbezorgd.

Eigen 3D prints maken met 3D printing service

Het blijft echter niet bij bovenstaande mogelijkheden. Ontwerpers van 3D modellen kunnen hun 3D ontwerp (zelf gemaakt met 3D printing software) eenvoudig uploaden. Het 3D object wordt vervolgens geprint en opgestuurd zonder dat het in de online marktplaats wordt geplaatst waar andere mensen het kunnen bekijken.

3D printing: van 3D ontwerp naar 3D print

3D printing: van 3D ontwerp naar 3D print

Op dit moment past Threeate vooral 3D printing technieken zoals Stereolithografie (SLA) en Selective Laser Sintering (SLS) toe, waardoor de 3D prints vooral in 3D printing materialen zoals plastic en rubber verkrijgbaar zijn. In de toekomst zal het bedrijf ook 3D printen met materialen zoals aluminium, titanium, roestvrijstaal (RVS) en koper.

De enige 3D printers die de website momenteel ondersteunt zijn de MakerBot en varianten daarop, maar ook deze keuzemogelijkheden zullen naar verwachting binnen afzienbare tijd worden uitgebreid.

3D printen toekomst in Nederland

Threeate is een Amsterdams bedrijf en is opgericht in januari 2015. De oprichters zijn momenteel op zoek naar externe investeerders om een nog snellere groei van het 3D printing bedrijf mogelijk te maken. Op dit moment is de keuze op het gebied van 3D modellen namelijk nog niet heel uitgebreid, maar gezien de grote hoeveelheid categorieën belooft hier in de toekomst verandering in te komen.

Threeate lijkt hiermee een welkome aanvulling te worden op de huidige 3D printen markt, zowel in Nederland als daarbuiten. Wil je er tijdig bij zijn en jouw eigen 3D modellen op deze veelbelovende website plaatsen? Maak dan een gratis account aan en verdien geld met het verkopen van jouw eigen 3D ontwerpen. En wie weet zie jij in de toekomst door jouw ontworpen 3D prints in huiskamers aan de andere kant van de wereld!