Nieuwe samenwerkingsverbanden gepresenteerd op SWW18

Nieuwe samenwerkingsverbanden gepresenteerd op SWW18

SOLIDWORKS staat bekend als een van ’s werelds grootste ontwikkelaars op het gebied van 3D printing software en tools. Daarnaast geniet het bedrijf veel bekendheid om zijn jaarlijkse SOLIDWORKS World, een evenement dat ook afgelopen week weer plaatsvond en van heinde en verre bezoekers uit de 3D printing industry trok. Hieronder vertellen we over een aantal hoogtepunten tijdens SWW18.

Los Angeles Convention Center decor voor SWW18

3DXpert voor makkelijker Additive Manufacturing

SWW18 vond dit jaar plaats in Los Angeles en in het vermaarde Los Angeles Convention Center. Traditiegetrouw kondigt SOLIDWORKS nieuwe producten en baanbrekende innovaties aan op dit evenement en dat deed de softwaregigant ook deze editie weer. Met name opvallend was de introductie van het op metaal gerichte additive manufacturing software platform 3DXpert.

3DXpert is het resultaat van een samenwerking met Dassault Systèmes en biedt gebruikers van SOLIDWORKS een directe Design for Additive Manufacturing (DFAM) workflow. In de praktijk betekent dit dat zij meer creatieve mogelijkheden hebben en het productieproces kunnen versnellen, terwijl ze tegelijkertijd de kosten van het 3D printen reduceren.

Bovendien is 3DXpert niet alleen gericht op 3D printing in metaal, maar ook in plastic. Het nieuwe platform onderscheidt zich onder meer door de mogelijkheid om in een oogwenk complexe tralie-gebaseerde structuren te creëren en hierdoor minder materiaal en printtijd nodig te hebben. De uiteindelijke 3D prints koppelen een daarnaast een hoge stevigheid aan een licht gewicht.

Tot slot biedt 3DXpert real-time analysemogelijkheden voor ontwerpers, zodat zij 3D print instellingen ter plekke kunnen finetunen en hierdoor een beter printresultaat realiseren. De standaardversie van 3DXpert voor SOLIDWORKS is exclusief verkrijgbaar voor SOLIDWORKS klanten en zonder meerprijs toegevoegd aan huidige abonnementen.

Lees meer:
Voorbeschouwing op SWW18
Meer over Additive Manufacturing systemen
Meer over Additive Manufacturing in metaal
Andere mogelijkheden om 3D printing kosten te reduceren

Rize One add-in voor snel slicen van 3D modellen

Toen de bekende 3D printer fabrikant Rize zijn nieuwe Rize One 3D printer lanceerde, waren de voordelen ontwerpers onmiddellijk duidelijk. De uiterst sterke 3D prints uit de machine hebben nauwelijks nabewerking nodig en ondersteunende materialen zijn in een handomdraai te verwijderen. Alleen die functionaliteiten zijn al revolutionair.

Rize hoopt de tevredenheid van gebruikers nu nog verder te vergroten en kondigde tijdens SWW18 een samenwerkingsverband met SOLIDWORKS aan. Het bedrijf heeft een speciale add-in ontwikkeld, die ervoor zorgt dat de Rize One 3D printer rechtstreeks integreert in de software tools van SOLIDWORKS. Het importeren of exporteren van bestanden wordt hierdoor voortaan overbodig.

Deze ogenschijnlijk subtiele toevoeging maakt het slicen van modellen en daarmee het totale printproces weer een stuk sneller en eenvoudiger. In de toekomst hopen Rize en SOLIDWORKS gezamenlijk meer innovaties te introduceren. Op dit moment is de nieuwe add-in volledig gratis te downloaden van de Rize website.

Lees meer:
Meer over de Rize One
Meer over 3D printer software
Meer over het slicen van 3D modellen

Dragonfly 2020 Pro add-in voor bewerken modellen met elektronische componenten

Rize is niet het enige 3D printing bedrijf waarmee SOLIDWORKS in de afgelopen periode een samenwerking heeft opgezet. Ook Nano Dimension, een fabrikant die bekend staat om zijn industriële 3D printer de Dragonfly 2020 Pro, heeft namelijk een speciale SOLIDWORKS add-in uitgebracht die 3D printen met ingebouwde elektronica toegankelijker maakt voor mechanische engineers.

Voor de eerste keer in de geschiedenis kunnen engineers nu complexe prototypes ontwerpen in SOLIDWORKS en deze vervolgens met enkele muisklikken uitprinten in filamentsoorten zoals polymeren en metalen. Dit is een enorme vooruitgang in de manier waarop elektronica ontworpen worden in SOLIDWORKS.

De meeste bewerkingssoftware voor 3D prints van elektronica stelt gebruikers alleen in staat om onderdelen te ontwerpen uit één filamentsoort. Met de Nano Dimension add-in is het nu mogelijk om modellen met conductoren te bewerken en printen zonder hiervoor ooit uit SOLIDWORKS te hoeven. Dit maakt een 3D printer als de Dragonfly 2020 Pro nu nóg aantrekkelijker.

Lees meer:
Meer over 3D printer filament
Meer over de populairste filamentsoorten
Meer over het kiezen van de juiste filamentsoort