Geen nabewerking meer met nieuwe industriële 3D printer

Geen nabewerking meer met nieuwe industriële 3D printer

Wie wel eens verhalen over 3D printing leest, kan denken dat een 3D printer een wondermachine is. Met één druk op de knop maakt het apparaat schijnbaar uit het niets een gedetailleerde en kant-en-klare 3D print… De werkelijkheid is in de industriële branche echter anders, want in de praktijk vereisen veel 3D prints een uitgebreide nabewerking voordat ze helemaal gereed zijn.

Elk voordeel heeft zijn nadeel… of toch niet?

Nabewerking is een extensief proces dat producenten vaak meer werk kost dan het 3D printen zelf. De meeste industriële onderdelen vereisen ondersteuning tijdens het printproces en het weghalen hiervan na afloop kost vaak veel tijd. Ook het schuren, vijlen en chemisch nabewerken van prints is een tijdrovende en vervuilende klus waar veel werk in gaat zitten.

3D printing van industriële onderdelen biedt echter zóveel voordelen, dat het de nadelen van de uitvoerige nabewerking ruimschoots compenseert. Maar wat nu als je deze nadelen kunt wegnemen terwijl de voordelen behouden blijven?

Industriële 3D printer

Industriële 3D printer

Geen nabewerking meer nodig bij 3D prints

Dat is wat het Amerikaanse bedrijf Rize Inc. moet hebben gedacht bij het uitvinden van de Rize One: een nieuwe, industriële 3D printer die elke vorm van nabewerking compleet overbodig maakt. De totale doorlooptijd van printprocessen wordt hierdoor gehalveerd en ook vervuiling door overbodige ondersteuningsmaterialen en chemische nabewerkingsprocessen wordt geminimaliseerd.

De Rize One kan hierdoor niet alleen in een industriële omgeving, maar ook gewoon op kantoor worden gebruikt. Beroepsgroepen zoals designers en engineers kunnen ter plekke bestelde onderdelen en prototypes op deze manier aanzienlijker sneller printen dan voorheen. Naar verwachting brengt Rize Inc. de 3D printer in het laatste kwartaal van dit jaar op de markt.

3D print onderdelen maar liefst 2 keer zo sterk

Het geheim van de Rize One zit hem in de gepatenteerde patented Augmented Polymer Deposition (APD) techniek in combinatie met het speciale Rizium One 3D printer filament. Het laatstgenoemde materiaal is een speciaal type waterdicht thermoplastic dat 2 keer zo sterke onderdelen oplevert als concurrerende technologieën.

Bijzonder is ook de afstotende Release One inkt die Rize Inc. gebruikt om de ruimte tussen de 3D print en ondersteunende onderdelen op te vullen. Wanneer de print eenmaal gereed is, kan de gebruiker de ondersteunende structuur als een soort legoblokjes van het 3D object afklikken.

Nieuw 3D printing project belooft flinke verandering

Hoewel de lancering van de revolutionaire printer onverwacht komt, blijkt er een lange ontwikkeling achter schuil te gaan. Al jarenlang werkte het team ervaren 3D printing experts van Rize Inc. in het geheim aan het ambitieuze project.

Nu het dan eindelijk gestalte krijgt, belooft het een flinke uitwerking te gaan krijgen op de mondiale 3D printen industrie. Maar of het de beste 3D printer wordt voor industriële toepassingen? Dat zullen we bij Llowlab eerst in de praktijk moeten testen!

Bekijk het filmpje hieronder voor meer informatie over de Rize One: