Nieuw 3D printing platform Treatstock verovert de markt

Nieuw 3D printing platform Treatstock verovert de markt

In een tijd waarin 3D printen steeds laagdrempeliger wordt en er talloze nieuwe 3D printing platforms opduiken, mag het geen verrassing heten dat er onlangs weer een nieuwe marktplaats voor 3D modellen is gelanceerd: Treatstock. In tegenstelling tot veel concurrerende alternatieven, moet dit initiatief echter zeer serieus worden genomen. Treatstock biedt namelijk een variëteit aan opties op het gebied van 3D printen die wij in dit artikel zullen bespreken.

Makkelijk geld verdienen met 3D printen

Niet alleen stimuleert Treatstock kunstenaars en ontwerpers om 3D modellen te uploaden en verkopen via de website, maar ook kunnen eigenaren van een 3D printer lokale 3D printing diensten aanbieden door 3D prints te maken van andermans ontwerpen. Hiermee is Treatstock een soort mix van Thingiverse, Shapeways en 3D Hubs.

Liefhebbers van 3D printen hebben hierdoor niet langer verschillende 3D print websites nodig, maar kunnen bij Treatstock terecht voor al hun 3D printing behoeften. Nieuwe gebruikers kunnen zich gratis binnen enkele minuten registreren en vervolgens direct aan de slag gaan.

3D prints maken met eigen 3D printer

Zo is het onder meer mogelijk om direct je eigen 3D modellen te uploaden of de diensten van je 3D printer aan te bieden aan gebruikers die zich in jouw regio bevinden. Een combinatie van beide is ook mogelijk, waarbij je zelf 3D prints maakt van jouw eigen 3D ontwerpen en deze via Treatstock verkoopt aan mensen over de hele wereld.

Hoef je niet zo nodig geld te verdienen aan 3D printing en ben jij vooral een echte liefhebber van 3D prints? Kijk dan op je gemak rond op de website en maak een keuze uit alle beschikbare 3D modellen. Er zijn zowel betaalde modellen als gratis varianten verkrijgbaar, dus een 3D print hoeft niet veel te kosten.

De Treatstock website legt alles nader uit

De Treatstock website legt alles nader uit

Geschikt voor beginners en gevorderden

Het verdienmodel van Treatstock is simpel: per verkocht 3D model ontvangt het bedrijf een kleine vergoeding. Treatstock heeft zich ten doel gesteld zo snel mogelijk een wereldwijd 3D printing platform te creëren en iedereen is dan ook welkom om hieraan bij te dragen.

Of je nu een gelouterde 3D print ontwerper bent of pas een 3D printer hebt gekocht, het gaat erom dat de kwaliteit die je levert voldoende is. Speciaal voor aspirerende ondernemers stelt Treatstock diverse handleidingen en gratis advies beschikbaar, zodat zowel de klanten als leveranciers op het platform volledig tevreden zijn.

3D printer kopen of huren niet langer noodzakelijk

De toegankelijkheid en veelzijdigheid van Treatstock zorgen ervoor dat dit 3D printen platform hoogstwaarschijnlijk een doorslaand succes wordt. Normaal gesproken zou een gebruiker zelf online een 3D model moeten zoeken en downloaden. Vervolgens zou hij een 3D printer moeten kopen, huren of een lokale dienstverlener moeten vinden die de 3D print goedkoop voor hem kan maken.

In het laatste geval moet het 3D model naar de dienstverlener worden opgestuurd en moet duidelijk worden gecommuniceerd wat de bedoelingen zijn. Treatstock maakt dit tijdrovende en dure proces nu geheel overbodig. Voortaan kunnen gebruikers voor al hun wensen op het gebied van 3D printen terecht op één adres. Wij blijven Treatstock dan ook nauwgezet volgen en houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen!