Foutloos metaalprinten met nieuwe 3D software

Foutloos metaalprinten met nieuwe 3D software

Hoewel de moeilijkheidsgraad in het niet valt bij bioprinting, staat metaalprinting bekend als een relatief complexe vorm van 3D printing. Ingewikkelde geometrische vormen en innovatieve filamentmixen maken het lastig om de uitkomst van een 3D metaalprint vooraf correct te bepalen. Nieuwe 3D software van Velo 3D brengt hier verandering met een foutmarge van slechts 10%.

Innovatieve 3D metaalprinter binnenkort naar Europa

Velo 3D is een 3D printerfabrikant uit de Verenigde Staten die een reputatie heeft hoog te houden op het gebied van metaalprinten. Vorig jaar al presenteerde het bedrijf op de IMTS-beurs in Chicago de Sapphire – een innovatieve poederbed 3D metaalprinter die in 2019 ook in Nederland en andere Europese landen op de markt komt.

Zoals veel andere 3D printerfabrikanten ontwikkelt het bedrijf naast 3D printers ook zijn eigen software. De jongste telg in de Velo-softwarelijn is de voorbereidingssoftware Flow, die een grote invloed heeft op de printresultaten van metaalprinters zoals de Sapphire. Dat komt onder meer door de procesgestuurde simulatie die de gebruiker helpt bij het kiezen van de beste printinstellingen.

Optimalisatie mix tussen handmatig en automatisch

De Flow software van Velo herkent de geometrische eigenschappen van een native CAD-model automatisch en houdt hierbij ook rekening met de gewenste printnauwkeurigheid. De gebruiker kan de voorinstellingen voor de 3D print zelf optimaliseren door de nadruk te leggen op kwaliteit of juist op kostenbesparing.

Ook biedt de software hiertussen een gulden middenweg als optie. De gebruiker kan dit voorstel zelf verder verfijnen door in de software objectdelen te selecteren waar nauwkeurige maatvoering vereist is. Flow laat de 3D printer dan extra aandacht besteden aan deze delen, terwijl op minder belangrijke delen tijd en geld wordt bespaard en het risico op kleine afwijkingen daar licht toeneemt.

Alsof deze verregaande optimalisatie nog niet genoeg is, voert de Flow software zelf nog een eindbeoordeling uit in de vorm van een procesgestuurde simulatie. De algoritmes detecteren bijzondere geometrische kenmerken in het 3D model en kiezen vervolgens de beste oriëntatie en parametersettings. De succesratio bij de eerste 3D metaalprint ligt hiermee op liefst 90%.

Flow software: veel voordelen bij 3D metaalprinten

Een succesratio van 90% door softwarematige optimalisatie is tot nu toe ongekend binnen de 3D metaalprinting. Het zorgt er niet alleen voor dat zowel materiaalverbruik als printtijd flink afnemen, maar ook is er minder ondersteuningsmateriaal nodig om tot foutloze metaalprints te komen. Dit verlaagt de kosten van het 3D printproces verder en reduceert ook de nabewerkingstijd.