Amsterdams bedrijf 3D print nylon lampen

Amsterdams bedrijf 3D print nylon lampen

Nederland is misschien niet de bakermat, maar wel een grote speler op het gebied van 3D printing. Dat blijkt onder meer uit de regelmatige 3D print innovaties op onze universiteiten, zoals die op de TU Delft waar wij onlangs nog over schreven. Inmiddels is er weer een nieuwe vaderlandse 3D print creatie op de markt, ditmaal van het Amsterdamse bedrijf Freshfiber.

Amsterdams bedrijf 3D print nylon lampen

Hoogwaardige lampmodellen in Europa geprint

Freshfiber gebruikt 3D printing al meer dan 10 jaar voor de productie van premium lifestyle artikelen. Het Amsterdamse bedrijf geniet onder meer bekendheid vanwege zijn 3D geprinte Apple Watch-horlogebandjes en telefoonhoesjes. Recent heeft Freshfiber een nieuwe productlijn gelanceerd: het gaat om 3D geprinte nylon lampen met een chique en hoogwaardige uitstraling.

De lampcollectie bestaat uit 3 verschillende lampontwerpen: de Fold, de Flux en de ZooM. Al deze designs worden in Europa gefabriceerd met de 3D printer en vervolgens met de hand nabewerkt en afgewerkt. De individualisatiemogelijkheden van 3D printing staan garant voor een bijzondere lampcollectie met een rijke variëteit op het gebied van formaten en modellen.

Complexe ontwerpvormen dankzij 3D printing

De Fold-lamp is niet alleen door zijn onorthodoxe design een echte aandachttrekker in het interieur, maar valt ook op door zijn veelzijdigheid. De lamp is te gebruiken als tafellamp én plafondlamp en is hiermee breed inzetbaar. Dankzij het stalen onderstel kan de 3D geprinte nylon lampenkap maar liefst 360° roteren en zo verschillende lichtsterktes creëren. Een zeer functioneel ontwerp dus!

De Flux-lamp is geen twee-in-eenoplossing en is daarom in twee varianten te verkrijgen: een staande versie en een hangversie. De ZooM-lamp tot slot onderscheidt zich door zijn semi-transparante structuur, die licht efficiënt doorlaat maar een al te felle lichtschittering voorkomt. De fascinerende structuur van honderden herhalende elementen is mogelijk gemaakt dankzij 3D printing.

3D geprinte nylon lampen op bestelling gemaakt

Hoewel alle Freshfiber-lampen in alle facetten kwaliteit ademen en opvallen door een bijzonder design, betaal je hier wel voor. De Fold-lamp kost circa € 250, de Flux € 215 tot € 280 (voor het hang- of staande model) en de ZooM € 150. Voor deze prijzen heb je dan wel een 3D geprinte lamp die je in andere woonkamers niet zo snel zal tegenkomen.

Zoals veel bedrijven die werken met 3D print-technologie, maakt Freshfiber de lampen alleen op bestelling. Dit biedt als extra voordeel dat de fabrikant materialen niet in bulk hoeft in te kopen en de prijs van de lampen hierdoor relatief laag is in verhouding tot de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt. Wij blijven de nieuwe initiatieven van dit Amsterdamse 3D printing bedrijf hoe dan ook volgen!