3D printen Amsterdam

3D printen Amsterdam

3D printen is in Amsterdam sterk in opkomst. De afgelopen jaren heeft menig 3D printservice en printshop zijn deuren geopend in onze hoofdstad en ook het Fablab geniet inmiddels grote bekendheid in binnen- en buitenland. Wie een 3D print nodig heeft, is in Amsterdam dan ook aan het juiste adres.

Naast Amsterdam wint 3D printen ook in andere Nederlandse steden aan terrein. 3D printen in Nederland is in zijn algemeenheid aan een flinke opmars bezig en experts verwachten dat deze trend zich de komende jaren alleen maar verder door zal zetten. De kans is dan ook groot dat zich in jouw eigen woonplaats al een print service of op zijn minst een copyshop bevindt.

3D printen Amsterdam

3D printen in Amsterdam sterk in opkomst

3D printing Amsterdam: copyshop gezocht

Copyshops staan van oudsher bekend als winkels waar je papieren documenten kunt scannen en kopiëren en eventueel kunt laten inbinden. Inmiddels breiden steeds meer van deze dienstverleners hun services echter uit met 3D printen. Er zijn inmiddels meerdere printshops in Amsterdam waar je uitstekende driedimensionale prints kunt laten maken.

Een goed voorbeeld van zo’n printshop in Amsterdam is CRE8, waar gewerkt wordt met uiteenlopende 3D printers en innovatieve materialen. Je kunt bij deze partij een kwalitatief hoogwaardige 3D print laten maken met behulp van rapid prototyping-technieken zoals Fused Deposition Modeling (FDM) met bekende filamenten zoals PLA en ABS.

Printshop of Fablab in Amsterdam bezoeken

Natuurlijk zijn er meer plaatsen waar je kunt 3D printen in Amsterdam. Een goed voorbeeld hiervan is het uitermate populaire Fablab, dat bezoekers de keuze biedt uit een breed aanbod geavanceerde machines. Naast printers vind je hier bijvoorbeeld ook laser cutters, vinyl cutters en zowel kleine als grote milling machines.

Het concept achter het Fablab is helder: het is een werkplaats waar iedereen de ruimte krijgt om te experimenteren met innovatieve technologie. Van kunstenaars tot designers en van architecten tot studenten, iedereen krijgt hier de kans om zijn of haar idee in de praktijk om te zetten naar een functioneel prototype of driedimensionaal object.

Goedkoop 3D laten printen in Amsterdam

3D printing is behoorlijk complex en een middagje in het Fablab doorbrengen is dan ook niet voldoende om deze ingewikkelde techniek volledig te beheersen. Wanneer je je echt beter wilt verdiepen in dit vakgebied, is een 3D printer huren sterk aan te bevelen. Ook in Amsterdam heb je hiervoor verschillende mogelijkheden.

Pas na het maken van talloze prints zul je ontdekken welke methoden het best werken om het optimale eindresultaat te bewerkstelligen. De meeste 3D printers hebben honderden instellingen en het kiezen van de juiste combinaties is dan ook een vak apart. Natuurlijk moet iedereen ooit ergens beginnen; en dan is een keertje 3D printen in Amsterdam een prima startpunt.