Snelle 3D printers nu beter beschikbaar in Europa

Snelle 3D printers nu beter beschikbaar in Europa

Beschik je zelf niet over een 3D printer maar wil je wel af en toe een 3D object uitprinten? Dan is een betrouwbare 3D printservice bij jou in de buurt geen overbodige luxe. Natuurlijk stel je wel de nodige eisen aan een 3D print die je door een professionele partij laat maken. Zo moet je bestelling bij voorkeur snel klaar zijn, maar tegelijkertijd ook goed afgewerkt en van hoge kwaliteit.

3D printservice en distributeur van 3D printers tegelijkertijd

Het vinden van een dergelijke printservice is in ons land echter niet altijd een eenvoudige opgave. 3D printen in Nederland is weliswaar aan een sterke opmars bezig, maar het wemelt nog bepaald niet van de 3D printshops. Gelukkig kun je als ondernemer of particulier ook terecht bij printservices in nabijgelegen landen.

Bedrijven in België en Frankrijk maken voor hun 3D prints bijvoorbeeld vaak gebruik van de diensten van de x3D Group, een bedrijf in Lyon dat een diversiteit aan services op het gebied van 3D printing levert. De retailtak van het bedrijf, x3D Pro, fungeert tegelijkertijd als Europese distributeur van de ultrasnelle RAPID 3D printers van het Chinese techbedrijf Prismlab.

Tot wel 20 keer zo snel 3D printen

Daar waar de RAPID 3D printers tot op heden nog niet goed beschikbaar waren in andere Europese landen, komt daar op korte termijn verandering in. Distributeur Sokar Additive Technology Ltd. gaat deze lijn printers namens de x3D Group namelijk distribueren in nieuwe regio’s en landen. In eerste instantie richt het bedrijf zich met name op Italië, maar in de toekomst mag ook expansie naar Nederland niet worden uitgesloten.

3D printers steeds vaker goed beschikbaar in Europa

3D printers steeds vaker goed beschikbaar in Europa

Dit opent een breed scala aan mogelijkheden voor liefhebbers van 3D printing en dan met name voor bedrijven die hoge eisen stellen aan het snelheidsaspect van een 3D printer. De RAPID printers printen tot wel 20 keer zo snel als concurrerende printers in het prijssegment, onder meer doordat de afwerking van de 3D prints zo gedetailleerd is dat polijsten niet meer nodig is.

Wellicht uitbreiding naar Nederland in toekomst

Het grootste model uit de serie printers, de RAPID 600, heeft ruime afmetingen van maar liefst 576 x 576 x 324 mm en werkt onder andere met PreciX, een speciaal door x3D ontwikkeld 3D printer filament dat qua eigenschappen sterk aan Acrylonitrile Butadiene Styrene (ABS) doet denken. Naar verluidt levert het filament nóg betere printresultaten en een hogere printsnelheid op.

Sokar heeft inmiddels laten weten dat er reeds veel belangstelling is getoond voor de snelle RAPID 3D printers vanuit het Italiaanse bedrijfsleven. Het is dan ook zeer aannemelijk dat x3D dit succes hoopt voort te zetten in andere landen en ook in Nederland zal zoeken naar een geschikte distributeur. Natuurlijk laten wij het je weten als het zover is!