Nieuwe Sigma R17 3D printer onthuld in Los Angeles

Nieuwe Sigma R17 3D printer onthuld in Los Angeles

Van 5 tot 8 februari 2017 speelde SOLIDWORKS World 2017 zich af in Los Angeles. Dit grootschalige evenement op het gebied van 3D printing en CAD design is jaarlijks het toneel van vele nieuwe onthullingen en baanbrekende technologieën. Dit keer was het de presentatie van de nieuwe Sigma R17 3D printer die hoge ogen gooide bij het publiek.

3D print meerdere kleuren

Sigma R17 voortzetting van succesvolle Sigma 3D printer

Al eerder schreven we bij Llowlab over de Sigma van BNC3D, die sinds de introductie in 2015 moeiteloos tot de beste desktop 3D printers behoort. BNC3D heeft alle succesvolle kenmerken uit dit model dan ook intact gelaten en hier een aantal nieuwe functionaliteiten aan toegevoegd. Het resultaat is de veelbelovende Sigma R17.

De R17 bevat bijvoorbeeld nog steeds het geliefde IDEX (Independent Dual Extruder) systeem, dat printen in meerdere kleuren en materialen mogelijk maakt. Maar de herontworpen stepper drives en een aangepast fansysteem maken het nieuwe model efficiënter en verhogen de mogelijke resolutie van 3D prints.

Verwisselbare printkoppen voor eindeloos diverse prints

Misschien wel de meest spectaculaire uitbreiding aan de R17 is de nieuwe Sigma Hotend Family. Deze bevat tot wel 6 verwisselbare spuitkoppen die bevestigd kunnen worden op een van de twee IDEX extruders. Deze koppen worden los verkocht en maken niet alleen een hogere kwaliteit en detailniveau mogelijk, maar verbeteren ook factoren zoals de printsnelheid en nauwkeurigheid.

De printkoppen variëren in grootte van 0,3 tot 1,0 millimeter. Iets wat volgens BNC3D handig is bij dual extruders, omdat materialen hierdoor gemakkelijk gecombineerd kunnen worden. Dit leidt tot wel 3 keer kortere printtijden. De veelzijdigheid maakt de machine bovendien geschikt voor gebruik in eindeloos veel sectoren waar kwaliteit en printsnelheid van belang zijn.

BNC3D staat garant voor goede 3D printers

De nieuwe Sigma R17 is een machine die de potentie heeft om zijn illustere voorganger te doen vergeten. BNC3D is een van de beste 3D printers brands en staat altijd garant voor kwaliteit en een uitstekende kwaliteitscontrole. De R17 zal waarschijnlijk dan ook snel een trouwe schare van gebruikers achter zich krijgen.

De Sigma R17 3D printer staat momenteel te koop in de presale bij MatterHackers. De prijs is momenteel zo’n 2400 euro en als de presale eindigt stijgt dit naar een reguliere verkoopprijs van circa 2550 euro. Wees er dus op tijd bij als je tegen een concurrerende prijs een uitstekende machine in huis wilt halen.

Bekijk hieronder een filmpje van de nieuwe Sigma R17 3D printer: