3D printer brands

3D printer brands

Regelmatig stellen lezers ons de vraag: wat zijn nu de beste 3D printer brands? Het antwoord op deze vraag is echter niet altijd eenvoudig. Elk merk heeft zo zijn eigen kenmerken en kwaliteiten en een keuze voor het beste merk is dus afhankelijk van je persoonlijke eisen en behoeften. Het doel waarvoor de machine wordt gebruikt, bepaalt vaak op elke wensen de nadruk ligt.

Toch zijn er uiteraard wel degelijk een aantal merken die eruit springen. In dit artikel beoordelen we 3D printer brands op elementen als betrouwbaarheid, printsnelheid, printkwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en prijs. Voor professionele toepassingen is betrouwbaarheid bijvoorbeeld belangrijk, terwijl de enthousiaste thuisgebruiker meer waarde zal hechten aan een lage prijs.

3D printer brands domineren wereldwijde markt

3D printer brands domineren wereldwijde markt

Beste DIY 3D printer brands: Rostock Max

Om maar meteen in te haken op die laatste doelgroep; de thuisgebruiker kan tegenwoordig veel geld besparen door zich te richten op 3D printer brands die zich specialiseren in DIY 3D printers. Deze machines worden niet in de fabriek geassembleerd, maar moeten door de gebruiker zelf thuis in elkaar worden gezet. Logischerwijs wordt hierdoor bespaard op de vaak dure assemblagekosten.

Een van de DIY merken die op dit gebied een uitstekende reputatie heeft opgebouwd is SeeMeeCNC. Dit bedrijf biedt talloze interessante kits, met als meest opvallende kandidaat de Rostock Max. De machine kan aangesloten worden op het netwerk en is hierdoor op afstand te bedienen en te monitoren. Uitermate handig bij lange printsessies!

Beste budget 3D printer brands 2016: MakerGear M2

Een ander merk dat zeker niet onbenoemd mag blijven is MakerGear, dat al jarenlang aan de weg timmert met kwalitatieve machines die uitblinken door een zeer hoge printkwaliteit. Een van de laatste pareltjes uit de fabriek van het merk is de MakerGear M2, een volledig geassembleerd apparaat waarover online louter positieve reviews zijn te vinden.

Het grootste voordeel van de machine is de ongeëvenaarde printkwaliteit in dit prijssegment. Een 3D print van de M2 voldoet namelijk aan industriële standaarden en is daarmee zeer interessant voor ontwerpers met een relatief beperkt budget. Slechts weinig 3D printer brands zijn anno 2016 in staat om zo’n goede prijs-kwaliteitsverhouding te bieden.

Beste 3D printer brands voor thuis: BCN3D Sigma

Wie een iets groter budget heeft en nóg meer mogelijkheden wil, doet er goed aan eens te kijken op de website van BCN3D. Deze gerenommeerde fabrikant maakt niet alleen zeer innovatieve machines, maar biedt daarnaast services zoals trainingen in 3D design en gerelateerde onderwerpen. Het merk is hiermee een van de meest veelzijdige 3D printer brands.

Die veelzijdigheid komt ook tot uiting in de BCN3D Sigma, het paradepaardje uit de stal van het bedrijf. De machine heeft twee afzonderlijke spuitkoppen, waardoor 3D prints in alle vormen, kleuren en materialen mogelijk zijn. Ben je op zoek naar 3D printer brands met vele functionaliteiten? Kijk dan eerst eens naar BCN3D.