Nieuwe 3D scan software voor nog betere 3D modellen

Nieuwe 3D scan software voor nog betere 3D modellen

3D printen en 3D scannen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Want hoewel 3D modellen zelf te ontwerpen zijn in speciale 3D design software, is het nog makkelijker om bestaande objecten te klonen of bewerken door er een 3D scan van te maken. Gelukkig komt er regelmatig nieuwe 3D scanning software uit, waardoor het steeds prettiger werken wordt met een 3D scanner.

Vernieuwde 3D scan software EinScan V2.5

EinScan V2.5 3D scan software uitgebracht

Een van de bekendste programma’s op het gebied van 3D scanning is EinScan, een product van het bekende Chinese bedrijf Shining 3D. Naast 3D scannen, is de onderneming ook gespecialiseerd in 3D printen, rapid prototyping, additive manufacturing en alles wat hiermee te maken heeft. Dat komt onder meer tot uiting in verschillende patenten die het bedrijf de afgelopen jaren heeft ingediend.

Inmiddels heeft Shining 3D wereldwijd een uitstekende reputatie opgebouwd en genieten met name de 3D scan producten een grote populariteit. Die populariteit belooft alleen maar toe te nemen, nu het bedrijf een nieuwe versie heeft uitgebracht van zijn geliefde EinsScan Software. Versie 2.5 biedt namelijk nog meer gebruiksvriendelijkheid, snelheid en kwaliteit dan voorgaande versies.

Dit zijn de nieuwe functionaliteiten die gebruikers kunnen verwachten:

 • Speciale hulpmodus voor beginnende gebruikers
 • Nieuw bestandsformaat met ondersteuning voor 3MF
 • Algeheel verbeterde scankwaliteit
 • Live klantondersteuning
 • Meertalige varianten van de software
 • Verminderd geheugengebruik van de applicatie
 • Geoptimaliseerde zoomopties

Lees meer:
Aanvullende informatie over additive manufacturing
Aanvullende informatie over rapid prototyping
Aanvullende informatie over 3D scannen

Ook 3D scanners van EinScan zeer de moeite waard

Dat het echter niet bij bovengenoemde veranderingen blijft, blijkt wel uit de berichtgeving vanuit Shining 3D. In de toekomst is het bedrijf van plan nieuwe functionaliteiten toe te voegen, waaronder het bewerken van individuele scans, het offline gebruik van de software voor nabewerking en de mogelijkheid om makkelijk te switchen tussen handheld scanning mode en fix mode.

In combinatie met de lovend ontvangen handheld 3D scanners EinScan Pro en EinScan Pro+ die eerder dit jaar werden uitgebracht en de desktop 3D scanners uit de EinScan S productlijn, denkt de onderneming een breed totaalpakket aan te bieden op het gebied van 3D scanning waarmee het de concurrentie moeiteloos aftroeft.

Net als de software, komen de hardware EinScan scanners met extensieve ondersteuning vanuit Shining 3D. Desondanks is het bedrijf in staat een prima prijs-kwaliteitsverhouding te hanteren, waardoor zowel particulieren als ondernemingen beschikken over betaalbare opties op het gebied van 3D printen en 3D scannen.

De productondersteuning voor alle scanners is beschikbaar in de volgende talen:

 • Engels
 • Duits
 • Spaans
 • Frans
 • Turks
 • Koreaans
 • Russisch
 • Japans
 • Chinees (in verschillende varianten)

Lees meer:
Hoe maak ik een 3D scan?
Concurrentie van andere handheld 3D scanner
Concurrentie van andere 3D scanning software

Nieuwe EinScan 3D scanners

Opkomst Shining 3D dankzij klantgericht beleid

De nieuwe EinScan software belooft het werken met een 3D scanner een stuk makkelijker te maken, zowel met een product van Shining 3D als van een ander merk. De meeste vernieuwingen zijn tot stand gekomen naar aanleiding van feedback vanuit de community en speciale beta testing programma’s. Niet voor niets heeft de software in de loop der jaren een trouwe schare klanten opgebouwd.

Weinig andere bedrijven luisteren zo goed naar signalen vanuit de community en investeren zoveel in een goede klantrelatie als Shining 3D. Deelnemers aan de beta testing programma’s ontvingen cadeautjes zoals 3D prints en een aantal gelukkigen won zelfs gratis software upgrades en een geheel verzorgde reis naar het 2017 Shining 3D global partner summit in Hangzhou.

Dit klantgerichte beleid heeft ervoor gezorgd dat Shining 3D tegenwoordig een van de leidende 3D print bedrijven is op mondiale schaal. Het bedrijf heeft inmiddels klanten in meer dan 70 landen, waaronder de Verenigde Staten, Europa, Azië en het Midden-Oosten. Bij Llowlab houden we nieuwe ontwikkelingen vanuit deze hoek dan ook nauwlettend in de gaten.