3D handscanner kopen? De Thor 3D is de scanner voor jou!

3D handscanner kopen? De Thor 3D is de scanner voor jou!

Enkele maanden geleden schreven we over de nieuwe 3D scanner die een snellere 3D scan mogelijk maakt: de innovatieve handscanner van Thor3D. Inmiddels hebben wij dit nieuwe apparaat in levenden lijve mogen aanschouwen en kunnen we dieper ingaan op de kwaliteit en diverse functionaliteiten.

3D scanner met uniek markeringssysteem

Thor3D wordt door de oprichters gepositioneerd als concurrent van Artec 3D, de befaamde Luxemburgse specialist in 3D handscanners. Thor3D bestaat dan ook voornamelijk uit ex-werknemers van Artec 3D, die zichzelf ten doel hebben gesteld om de markt voor handheld 3D scanners in rap tempo te veroveren.

En dit is precies wat de nieuwe 3D scanner van het bedrijf moet bewerkstelligen. Het apparaat is in staat om bijna elk gewenst voorwerp in te scannen met behulp van een speciaal markeringssysteem voor objecten die arm zijn aan geometrische kenmerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het dak van een auto of de platte vleugel van een vliegtuig.

3D scan van grote voorwerpen zoals een auto steeds makkelijker

3D scan van grote voorwerpen zoals een auto steeds makkelijker

Volledig draadloos zwaargewicht

Nu we de Thor 3D scanner bij Llowlab in de praktijk hebben mogen testen, kunnen we een en ander vertellen over de specificaties en werkwijze van het device. Met een gewicht van bijna 2 kilogram is de handscanner zwaarder dan veel van zijn concurrenten in dezelfde klasse. Over het algemeen is de scanner echter prima met één hand te tillen.

Het relatief hoge gewicht lijkt met name veroorzaakt te worden door de aanwezigheid van diverse interne componenten die ervoor zorgen dat het apparaat volledig draadloos te gebruiken is. Ook hier blijkt dus weer dat elk nadeel zo zijn voordeel heeft.

De draadloze functionaliteit vormt in onze ervaring echt een toegevoegde waarde. Het is een fluitje van een cent om met de scanner om objecten heen te lopen en binnen no-time gedetailleerde scans te maken. Het handige touchscreen op de machine maakt de bediening bovendien een stuk eenvoudiger dan die bij veel concurrerende devices.

Snel een 3D scan maken van grote voertuigen

Met een maximale scansnelheid van 10 frames per seconde is de Thor 3D scanner in theorie wellicht niet de snelste handscanner, maar in de praktijk blijkt het grote gezichtsveld van het apparaat dit ruimschoots goed te maken.

Wij scanden bijvoorbeeld in een kwartier tijd een auto, waarbij de zijkanten 5 minuten kostten en het scannen van het dak zo’n 10 minuten in beslag nam. Hoe meer data het gescande object bevat, hoe langer een 3D scan lijkt te duren.

Na het testen van het apparaat, kunnen we niets anders dan bevestigen dat Thor3D met dit device aan de hooggespannen verwachtingen voldoet. Natuurlijk heeft concurrent Arted 3D scanners die misschien wel beter zijn; maar in veel gevallen zijn deze ook duurder of niet draadloos. Wil jij nog een goede handheld 3D scanner kopen? Dan is de machine van Thor3D zeker het overwegen waard.