In nabije toekomst steeds meer 3D printers verkrijgbaar

In nabije toekomst steeds meer 3D printers verkrijgbaar

Met de opkomst van 3D printing komen er steeds meer betaalbare 3D printers op de markt. Nadat de bekende 3D printer fabrikant XYZprinting onlangs al aankondigde dit jaar 7 3D printers te lanceren, doet MakerJet daar nu nog een schepje bovenop: de concurrerende 3D printen specialist wil in 2016 maar liefst 26 verschillende 3D printers op de markt zetten.

Stortvloed aan nieuwe 3D printers in 2016

Voor de gemiddelde 3D printing liefhebber betekent dit natuurlijk fantastisch nieuws. Hoe sneller het aanbod groeit, hoe meer keuze de consument heeft. En hoe meer 3D printers er zijn, hoe sterker de 3D print fabrikanten op aspecten zoals prijs en functionaliteiten onderling moeten strijden om de gunst van de consument.

De 26 verschillende 3D printers die MakerJet wil uitbrengen variëren sterk in mogelijkheden, prijsklasse en potentiële toepassingen. Zo probeert het 3D printer bedrijf voor ieder wat wils op de markt te zetten en zichzelf te positioneren als one-stop-shop adres voor 3D printing enthousiastelingen en gerelateerde doelgroepen.

Goedkope 3D printers steeds makkelijker verkrijgbaar

Goedkope 3D printers steeds makkelijker verkrijgbaar

Nieuwe 3D prints mogelijk dankzij innovatie

De grote ambities van de eerder genoemde 3D printing organisaties zijn illustratief voor de toenemende investeringen in R&D op het gebied van 3D printen. Productlijnen worden niet langer gevormd door één nichegerichte 3D printer, maar bestaan steeds vaker uit een diversiteit aan 3D printers met vele innovatieve functionaliteiten en een gadgety inslag.

De vele nieuwe 3D printers maken in de praktijk vele nieuwe toepassingen mogelijk. De grotere 3D printers van MakerJet bieden industriële gebruikers bijvoorbeeld de optie voor 3D prints met afmetingen van 1200 x 1200 x 1200 mm. Daarnaast gaat het bedrijf ook 3D printers leveren om voedsel te printen en kleinere varianten die zich specifiek richten op de creatie van chocolade.

Prijzen van een goedkope 3D printer

De grote 3D printers voor industriële toepassingen zijn met name gericht op bedrijven in de auto- en ruimtevaart industrie en bevinden zich in een prijsklasse rond de 5000 euro. De kleinere 3D printers die MakerJet dit jaar uitbrengt zijn speciaal ontworpen voor de doorsnee consument met een beperkter budget en zijn al verkrijgbaar vanaf minder dan 500 euro.

Een goedkope 3D printer kopen wordt dankzij deze ontwikkelingen steeds eenvoudiger. Dit geldt niet alleen voor professionele partijen in het buitenland, maar ook voor enthousiaste thuisgebruikers in Nederland. Wil je meer weten over de nieuwe productlijn 3D printers van MakerJet? Bekijk dan de onderstaande video: