Goedkope 3D printer binnenkort verkrijgbaar

Goedkope 3D printer binnenkort verkrijgbaar

3D printing wordt steeds betaalbaarder, maar toch is het nog altijd lastig om een goedkope 3D printer te vinden. Veel mensen kiezen er daarom voor zelf een 3D printer te bouwen, maar dit is lang niet altijd nodig. Goedkope 3D printers bestaan namelijk wel degelijk, maar dan moet je ze wel weten te vinden. Llowlab helpt je een handje en tipt je over een relatief onbekende, maar zeer goedkope 3D printer die zeer interessant is voor elke prijsbewuste 3D print hobbyist.

Vorig jaar startte het 3D print bedrijf New Matter een crowdfunding-campagne om investeringskapitaal te verzamelen voor hun ambitieuze project: het maken van een zeer goedkope 3D printer die 3D printen toegankelijk moest maken voor een breed publiek. 3D printen kosten liggen nu vaak nog te hoog, waardoor veel mensen de stap nog niet durven te maken. De naam van de nieuwe 3D printer is MOD-t en de ontwikkelaars hoopten met de campagne 375.000 dollar in te zamelen. De 3D print gemeenschap bleek echter brood te zien in het initiatief en dit kwam tot uiting in een bedrag wat bijna het dubbele was van waar de makers vooraf op hadden gehoopt: 684.000 dollar.

mod-t
MOD-t: zeer goedkope 3D printer

Het resultaat mag er zijn, want bijna een jaar later is het project zo goed als afgerond en naar verwachting is de MOD-t nog deze lente te bestellen. De bedenkers hebben hun beloftes meer dan waargemaakt, want de goedkope 3D printer is geschikt voor zelfs de allerkleinste portemonnee en zal voor zo’n 212 euro te bestellen zijn. Dit is uitermate weinig geld voor een 3D printer en zal er naar verwachting voor zorgen dat ook mensen die nu nog twijfelen over de aanschaf van een 3D printer, toch overstag gaan.

3D printen kosten steeds lager

Daar waar veel 3D print enthousiastelingen met een beperkt budget nu nog noodgedwongen kiezen voor de aanschaf van een 3D printer bouwpakket, is het nu eindelijk mogelijk om tegen een fractie van de gangbare prijs een geheel geassembleerd exemplaar in huis te halen. Hiermee wordt 3D printen ook toegankelijk voor mensen die minder technisch onderlegd zijn en geen tijd of zin hebben om met 3D printer zelfbouw aan de slag te gaan.

Sterker nog: de MOD-t is speciaal ontworpen voor mensen die niet op zoek zijn naar ingewikkelde opties en geavanceerde functionaliteiten, maar die vooral willen dat een 3D printer snel en eenvoudig te bedienen is. Een opzet waarin men zeker is geslaagd, want deze goedkope 3D printer is een van de simpelste 3D printers die wij bij Llowlab tegengekomen zijn en blijkt snel onder de knie te krijgen voor zelfs de grootste beginners op het gebied van 3D printen.

3D printer kopen? Kies een goedkope 3D printer

Ondanks de lage prijs is de MOD-t echter zeker niet kwalitatief minderwaardig ten opzichte van concurrenten in de lagere prijsklassen van 3D printers. De goedkope 3D printer zit in technisch opzicht uniek in elkaar: het printplaatje verandert van positie, terwijl de printkop vanaf een vaste plek naar boven en beneden gaat. De MOD-t maakt gebruik van polylactide om 3D prints te maken, waardoor de resolutie minder hoog is dan die van printers zoals Ultimaker of MakerBot. Voor kleine lichtgewicht toepassingen is dit echter nauwelijks van belang.

Een ander aspect waarmee deze 3D printer zich onderscheidt, is het ontwerp. Het design ziet er zeer futuristisch uit maar heeft tegelijkertijd het hippe retro-aspect van een ouderwetse platenspeler. Zo haalt de consument voor zeer weinig geld een opvallende verschijning in huis. New Matter biedt klanten via een online winkel en een app de mogelijkheid om hun 3D ontwerpen eenvoudig te delen. Ook kunnen andermans ontwerpen gedownload worden en hierna direct worden uitgeprint. Ben jij nog op zoek naar een goedkope 3D printer? Sla dan je slag en schaf deze printer aan zolang de prijs nog zo laag ligt!