Inj3ctor 3D printer: 3D printen met variëteit aan materialen

Inj3ctor 3D printer: 3D printen met variëteit aan materialen

Heb je altijd al een complete fabriek binnen vingertoppen-bereik willen hebben? Structur3D biedt je nu die mogelijkheid met de nieuwe Inj3ctor 3D printer. In feite is de machine veel meer dan een 3D printer alleen – het is een volwaardig prototyping- en productiesysteem voor rubbermaterialen. De speciale Desktop Injection Molding-technologie zorgt ervoor dat je meest uiteenlopende rubberen producten kunt 3D printen en staat garant voor vele toepassingsmogelijkheden.

Structur3D lanceert Inj3ctor 3D printer met Desktop Injection Molding-technologie

Snelle en oneindige herbewerking voor ontwerpers

Structur3D werd in 2013 opgericht en begon zoals zoveel 3D printing startups met een Kickstarter-campagne. Met de Discov3ry Paste Extruder bood het Canadese bedrijf eigenaren van FDM desktop printers een handige add-on om naast plastic met diverse andere materialen te 3D printen. In de jaren erna volgden nog vele andere producten waaronder volledige 3D printers.

Als geen ander is Structur3D zich bewust van een uniek voordeel van 3D printing voor ontwerpers: je hoeft niet te wachten op een tussenpartij om prototypes of onderdelen te printen. Je kunt je voorlopige ontwerpen oneindig vaak 3D printen, bewerken en opnieuw printen, zonder dat het je veel kost.

Kleine 3D printing fabriek in desktopformaat

Zeker met een 3D printer in desktop formaat is bovengenoemde manier van werken bijzonder laagdrempelig, ook voor ontwerpers met een beperkt budget. Tot op heden waren er echter nog geen desktop 3D printers beschikbaar die gebruik maakten van Injection Molding-technologie. Daar heeft Structur3D nu verandering in gebracht met de Inj3ctor.

Standaard bijgeleverd bij de 3D printer worden voorgevulde filamentcartridges met materialen zoals rubber, siliconen, urethanen, epoxies en composieten. Hiermee is een variëteit aan 3D printresultaten mogelijk: van stevige en simpele rubberproducten tot complexe ingekapselde 3D prints. Dankzij het open-materiaal systeem zijn ook andere materialen mogelijk.

Betere service dankzij snellere productie

De Desktop Injection Molding-techniek van de Inj3ctor brengt een combinatie van eigenschappen die tot op heden nog niet op de markt beschikbaar was. Het is mogelijk om op de vierkante meter goedkoop de meest uiteenlopende prototypes en producten te produceren, in korte tijd en zonder hoge kosten. Ideaal voor ontwerpers of bedrijfjes die maatwerk bestellingen snel willen leveren.

Daar waar klanten van deze bedrijven in het verleden weken tot zelfs maanden moesten wachten op bijvoorbeeld hun speciaal gevormde schoenzool, kunnen ze hem nu al de eerstvolgende werkdag ontvangen. Structur3D verwacht dan ook dat de Inj3ctor een groot succes wordt en een nieuwe norm zet op het gebied van 3D printing met Injection Molding-technologie.