3D printing nieuws: FlashForge, Simplify3D en Sinterit

3D printing nieuws: FlashForge, Simplify3D en Sinterit

3D printers en 3D software zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat is met name het geval bij 3D slicing software, die het .STL-bestand van een 3D object in losse delen code snijdt waarmee de 3D printer een 3D print laagsgewijs kan opbouwen. In dit artikel besteden we aandacht aan de Simplify3D software en uiteenlopende 3D printers.

3D printing slicing software

FlashForge gaat samenwerken met Simplify3D

Simplify3D is een van de meest populaire merken op het gebied van 3D slicing software en bracht ongeveer een jaar geleden de meest recente versie van zijn programma uit. 3D software werkt met tal van bekende 3D printers en daar kunnen nu ook de machines van het vooraanstaande merk FlashForge aan worden toegevoegd.

FlashForge is namelijk een samenwerkingsverband aangegaan met Simplify3D en is hierdoor in staat om unieke combinaties van hardware en software te leveren aan klanten. Vanaf nu wordt de slicer software standaard geleverd bij populaire modellen zoals de Dreamer- en Creator Pro van de fabrikant en deze combinatie zou volgens beide partijen van begin af aan vlekkeloos moeten werken.

De beloofde goede werking geloven wij zonder meer, want FlashForge en Simplify3D hebben in het verleden al eens eerder met elkaar samengewerkt. Ook eerdere 3D printers van het merk worden ondersteund en sowieso is de compatibiliteit van de 3D software uitstekend te noemen. In totaal is er ondersteuning voor meer dan 400 verschillende 3D printers van fabrikanten over de hele wereld.

Lees meer:
Wat is 3D slicing software?
Wat is een .STL-bestand?
Welke 3D slicer software is er nog meer?

3D printer software noodzakelijk bij 3D printen

Ultieme combinatie door veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid

Wat het specifieke voordeel is van de samenwerking voor gebruikers met een Dreamer of Creator Pro 3D printer? Simplify3D biedt deze gebruikers exclusieve functionaliteiten zoals variabele printinstellingen, aanpasbare ondersteuning, mesh repair tools, dual extrusion workflows en een breed scala aan maatwerk printopties.

De Dreamer en Creator Pro zijn ook nu al uiterst populair en dat komt niet in het minst door de aanwezige kennis en expertise bij FlashForge. Het bedrijf was een van de eerste partijen in de markt voor desktop 3D printers en beschikt dan ook over langjarige ervaring op dit gebied. Net zoals Simplify3D dat heeft op het gebied van slicing en 3D printing software.

De combinatie tussen de hardware van FlashForge en de software van Simplify3D is dan ook een uiterst krachtige. Gebruikers prijzen de slicing software om zijn veelzijdigheid en gebruiksvriendelijke opzet. Toevallig zijn dit precies de kenmerken waar ook de 3D printers van FlashForge zich mee onderscheiden. Wij verwachten dan ook veel van dit samenwerkingsverband – wordt ongetwijfeld vervolgd!

Lees meer:
Hoe werkt een 3D printer zoals de Dreamer of Creator Pro?
Wat is een desktop 3D printer?
Welke 3D printer software is er nog meer?

Sinterit introduceert Lisa 2 SLS 3D printer

Een andere desktop 3D printer die zeker de moeite van het vermelden waard is, is de Lisa 2 van Sinterit. Het bedrijf introduceerde enkele jaren geleden met de Lisa een zeer goed ontvangen SLS 3D printer die de Selective Laser Sintering-technologie tegen een concurrerende prijs toegankelijk maakte voor een breed publiek.

Na de enthousiaste ontvangst van de Lisa brengt Sinterit nu de opvolger uit in de vorm van de Lisa 2. Deze is net gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk geprijsd als zijn voorganger, maar onderscheidt zich met een wat groter bouwplatform en ondersteuning voor meer uiteenlopende materialen. Hierdoor zijn de printmogelijkheden van de machine nu nog diverser.

De Lisa 2 kan moeiteloos 3D prints maken van meer dan 30 centimeter uit één stuk. De voorwerpen blinken hierbij uit door een zeer hoog detailniveau; een kwaliteit die SLS-prints onderscheidt van 3D prints gemaakt met behulp van andere technologieën. Wat ons betreft is de Lisa 2 dan ook een waardige opvolger en een interessante optie voor elke 3D printliefhebber die op zoek is naar waar voor zijn geld.

Lees meer:
Wat is Selective Laser Sintering?
Welke materialen zijn geschikt voor 3D printen?
Wat voor 3D prints zijn er tegenwoordig mogelijk?