3D printer bouwpakket nu zeer goedkoop verkrijgbaar

3D printer bouwpakket nu zeer goedkoop verkrijgbaar

Steeds meer liefhebbers van 3D printing kiezen uit kostenbesparende overwegingen voor een 3D printer bouwpakket. Verstandig, want de kwaliteit van zelfgebouwde 3D printers hoeft zeker niet onder te doen voor die van geassembleerde exemplaren. Electron brengt nu bovendien een 3D print zelfbouwpakket op de markt dat wel héél goedkoop verkrijgbaar is.

Eenvoudig bouwpakket voor complexe 3D prints

Het gaat in dit geval om de Electron 3D Slimbot, een 3D printen bouwpakket dat onder meer is voorzien van een solide aluminium frame en een scherp LCD-scherm. Het zelfbouwpakket is speciaal ontworpen voor een gemakkelijke installatie en bevat alle onderdelen die noodzakelijk zijn om binnen de kortste keren aan de slag te kunnen met je nieuwe 3D printer.

De Electron 3D Slimbot is onder andere gebaseerd op het ontwerp van de bekende RepRap Prusa (het i3 model), een 3D printer waar we hier al eerder aandacht aan besteedden. De Prusa was een van de meest populaire 3D printing zelfbouwpakketten op de markt, onder meer vanwege de lage prijs en de achterliggende open-source gedachte.

Goedkoop 3D printen met DIY pakket

Electron gaat echter nog een stapje verder en belooft dat de nieuwe 3D Slimbot nóg eenvoudiger in elkaar te zetten. Daarnaast zou het apparaat zich moeten onderscheiden door grote prestaties, zeker gezien de relatief bescheiden aanschafprijs. Het is dan ook de bedoeling dat de nieuwe 3D printer andere DIY 3D printers snel in populariteit overstijgt.

De gewone prijs van deze 3D printer is met zo’n 320 euro al zeer laag te noemen, maar momenteel loopt er ook nog eens aanbieding bij 3DPrintersonlinestore.com waarbij het apparaat voor slechts 200 euro te krijgen is. Hierbij krijg je ook nog eens gratis 2 meter filament, een SD kaart met GB opslag, een speciale USB bundel en het noodzakelijke gereedschap om de zelfbouwprinter in elkaar te zetten.

Net als een gewone printer bestaat een 3D printer zelfbouwpakket uit verschillende losse onderdelen

Net als een gewone printer bestaat een 3D printer zelfbouwpakket uit verschillende losse onderdelen

Hoe werkt deze 3D printer?

Voor een slordige 45 euro extra kun je geavanceerde functionaliteiten toevoegen zoals Automatic Platform Leveling en Automatic Platform Height Detection. De zelfbouw 3D printer maakt hierbij gebruik van een sensor om de plaatsing van het aluminium printbed te detecteren, terwijl dit normaal gebeurt met een minder nauwkeurige micro-switch.

Hoewel het 3D printing bouwpakket relatief gemakkelijk is te assembleren, is enige basiskennis over elektrotechniek wel aan te bevelen. Weet jij nog niet precies hoe een 3D printer werkt en kun je wel een beetje hulp gebruiken bij het in elkaar zetten van de 3D Slimbot printer? Volg dan simpelweg de stappen uit het onderstaande filmpje. Makkelijker kan het niet!