3D printers prijzen

3D printers prijzen

Op het gebied van 3D printen is er de laatste tijd een ware prijzenslag gaande. 3D printers worden steeds goedkoper, evenals de meest gebruikte materiaalsoorten en onderdelen. Maar wat is nu een gangbare prijs als je goedkoop in 3D wilt printen? Llowlab vertelt het je!

3D printers prijzen

3D printen kan heel betaalbaar zijn, maar dan moet je wel de juiste keuzes maken. Kies je voor een goedkoop instapmodel met beperkte mogelijkheden, of juist een duurdere 3D printer die zichzelf op termijn terugverdient? Hoe dan ook, de tijd dat de 3D printen prijzen te hoog waren voor particuliere gebruikers, ligt inmiddels definitief achter ons.

Bijna iedereen kan inmiddels een 3D printer betalen, maar om de aanschafprijs eruit te halen, moet je wel met enige regelmaat in 3D willen printen. Het printen van enkele tientallen 3D objecten is al voldoende om het aankoopbedrag te compenseren. Elk object wat daar nog eens na wordt geprint, betekent pure financiële winst voor de gebruiker.

Overzicht 3D printers prijzen

Hoewel de prijs van 3D printen in de afgelopen jaren dus is gedaald, is het belangrijk om voor een 3D printer te kiezen die een optimale prijs-kwaliteitsverhouding biedt. Op de website van Llowlab vind je de meest populaire 3D printers om snel tegen een lage prijs te kunnen 3D printen. Onze productpagina biedt voor ieder wat wils en bevat alleen producten van bewezen kwaliteit. Voordat je echter een keuze maakt, is het verstandig onderstaand overzicht even door te nemen.

Goedkoop 3D printen prijs

Het prijsverschil tussen de goedkoopste en de duurste 3D printers is erg groot. De goedkoopste modellen zijn verkrijgbaar vanaf enkele honderden euro’s, terwijl duurdere modellen wel tien keer zo veel kunnen kosten. De goedkoopste 3D printers op onze productpagina zijn de RepRapen de Printrbot. Met beide modellen kun je al voor een prijs van rond de 350 euro thuis zelf 3D printen.

De RepRap is een bouwpakket, terwijl de Printrbot al geassembleerd is. Het is dus maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Heb je affiniteit met techniek en zie je een hobbyproject wel zitten? Dan is de RepRap Prusa Mendel ook een interessante kandidaat voor een lage prijs. Van deze populaire zelfbouw 3D printer zijn op internet veel handleidingen te vinden om je op weg te helpen. Wil je toch liever 3D printen met een kant-en-klare printer? Dan is de DaVinciwaarschijnlijk iets voor jou. De prijs valt met 600 euro dan logischerwijs wel iets hoger uit.

Professionele 3D printers prijzen

Professioneel 3D printen was vroeger alleen weggelegd voor bedrijven met een flink investeringskapitaal. Waar de gemiddelde rapid prototyping machine voorheen nog een prijs van tienduizenden euro’s had, is professioneel 3D printen tegenwoordig al mogelijk vanaf 1000 euro. Voor de gemiddelde consument nog steeds een fors bedrag, maar zeg nu zelf: al een stuk betaalbaarder dan vroeger, toch? Bovendien haal je het aankoopbedrag van zo’n 3D printer er bij gemiddeld gebruik al vlot uit.

Het is vooral de zakelijke markt die interesse heeft in professioneel 3D printen. Daarom wordt vrijwel altijd gekozen voor geassembleerde 3D printers. Zo hoeft er geen tijd te worden gestoken in de opbouw van een zelfbouwpakket en kan men direct aan de slag. Hoewel geassembleerde 3d printers doorgaans een hogere prijs hebben dan zelfbouwpakketten, is de tijdsbesparing voor veel bedrijven net zoveel waard als het prijsverschil.

Als je voor een relatief gunstige prijs snel aan de slag wilt met 3D printen, adviseren we je de Leapfrog Creatreens te bekijken. Leapfrog is een Nederlandse producent die binnen het professionele segment zeer betaalbare 3D printers maakt. Bijkomend voordeel is dat de Creatr compleet operationeel is na een installatie van slechts 30 minuten. De prijs voor al dit moois is slechts 1500 euro. Ben je op zoek naar een 3D printer met een extreem lage geluidsproductie, dan is de Felixiets voor jou. 3D printen met de Felix kan al vanaf een prijs van 1700 euro.

3D printers prijzen

Naast het eenmalige aankoopbedrag van een 3D printer, heb je natuurlijk ook te maken met blijvende kosten voor zaken als materialen, stroom en onderhoud. Niet gevreesd, deze kosten liggen vrij laag en vallen doorgaans in het niet bij de kostenbesparing die je maakt door huishoudelijke artikelen zelf te printen en/of te verkopen. Printeronderdelen kunnen vaak zelf door de 3D printer geprint worden en het gemiddelde stroomverbruik is met ongeveer 2,6 kwH tijdens een printsessie van 25 uur bepaald niet hoog te noemen.

Voor een prijs van enkele tientallen euro’s voor materiaalsoorten kun je naar hartenlust talloze 3D objecten printen. De exacte hoeveelheid is natuurlijk afhankelijk van de vorm en de grootte van de 3D modellen! Wat krijg je hiervoor terug? Onderzoekers hebben berekend dat artikelen die in de winkel gemiddeld 42,25 euro per stuk kosten, met 3D printen voor een prijs van slechts anderhalve euro per stuk gemaakt kunnen worden. Zo’n 3D printer is dus eigenlijk best een voordelige investering!

Prijsvoordeel 3D printen

Na het lezen van dit artikel ben jij goed op de hoogte van de gemiddelde 3D printer prijs. 3D printen kost tegenwoordig veel minder dan vaak wordt gedacht en verdient zichzelf op termijn vrijwel altijd terug.  Bij regelmatig gebruik gaat dit natuurlijk sneller dan bij spaarzaam gebruik. Wil jij meer weten over de prijs van 3D printen? Lees dan de andere artikelen op onze website.