3D printen nu nog goedkoper: revolutionaire machine vandaag op Kickstarter

3D printen nu nog goedkoper: revolutionaire machine vandaag op Kickstarter

De prijzen van 3D printers die gebaseerd zijn op Fused Deposition Modeling (FDM) zijn de afgelopen jaren in hoog tempo gedaald. Tegenwoordig kan bijna elke consument een 3D printer kopen en zijn digitale 3D modellen omzetten in tastbare objecten. 3D printing is inmiddels een mainstream technologie geworden.

Er is echter nog één obstakel dat consumenten in de weg staat om hun 3D prints eindeloos aan te scherpen en hun 3D printer dagelijks te gebruiken: de relatief hoge prijs van 3D printen materialen.

3D printer filament zelf goedkoop produceren

3D printer filament zelf goedkoop produceren

3D printen kosten

De kosten van 3D printer filamenten zijn met een prijs van ongeveer 20 euro per kilogram nog altijd vrij hoog te noemen. Fervente gebruikers van 3D printers weten dat de kosten van een spoel filament vooral hoog uitvallen omdat een kilogram filament bij regelmatig 3D printen al na enkele dagen is opgebruikt.

Tel al deze 3D printen kosten bij elkaar op en je komt bij dagelijks gebruik op een fors bedrag per jaar uit. In de praktijk kunnen veel gebruikers van 3D printers hun printer daarom niet zo vaak gebruiken als zij graag zouden willen.

Goedkope 3D printer of filament extruder?

Gelukkig is de oplossing nabij. Steeds meer bedrijven houden zich namelijk bezig met de ontwikkeling van filament extruders, speciale machines waarmee gebruikers spotgoedkoop hun eigen 3D print filamenten kunnen maken.

Een dergelijk apparaat smelt en extrudeert plastic pellets naar spoelen filament die klaar zijn om te gebruiken met de meeste 3D printers. Omdat pellets plastic enorm goedkoop te verkrijgen zijn, vermindert dit de kosten voor het dagelijks gebruik van een 3D printer fors.

3D filament extruder: revolutie in 3D printen

3D filament extruder: revolutie in 3D printen

Interessanter dan een goedkope 3D printer te kopen en te besparen op de eenmalige aanschafprijs, is daarom om een filament extruder te kopen waarmee je dagelijks op 3D printen kosten bespaart!

Betere 3D prints maken tegen een lagere prijs

Vandaag (12 augustus 2015) zal een nieuwe revolutionaire filament extruder worden gelanceerd middels een Kickstarter campagne. Het apparaat wordt de NEXT 1.0 filament extruder genoemd en wordt ontwikkeld door het Nederlandse 3D print bedrijf 3devo.

Volgens 3devo onderscheidt de NEXT 1.0 zich door een duidelijk merkbare focus op kwaliteit en detail. Veel andere filament extruders die momenteel op de markt zijn, produceren namelijk inconsistente materialen van bedenkelijke kwaliteit. Dit is vervolgens weer te zien aan de gebrekkige afwerking van de uiteindelijke 3D prints.

De NEXT 1.0 doorbreekt deze tendens en levert een eindproduct dat zich kwalitatief kan meten met professionele alternatieven. Hierdoor weet de gebruiker zeker dat het geproduceerde filament makkelijk om de spoel van een 3D printer gewikkeld kan worden. Goedkope maar kwalitatief hoogwaardige 3D prints zijn hiermee binnen handbereik van de doorsnee consument.

De NEXT 1.0 Filament Extruder: dagelijks goedkoop 3D printen

De NEXT 1.0 Filament Extruder: dagelijks goedkoop 3D printen

Een revolutie in 3D printing?

De nieuwe filament extruder bespaart de 3D printer gebruiker niet alleen veel geld, maar verhoogt ook de keuzevrijheid op het gebied van materiaalsoorten en kleuren. De NEXT 1.0 maakt de creatie van 3D print filamenten op maat mogelijk en produceert deze materialen bovendien met een ongeëvenaarde snelheid in dit marktsegment. Een absolute meerwaarde voor mensen met weinig geduld of ontwerpers die dagelijks veel 3D printen maken.

De NEXT 1.0 maakt gebruik van onderdelen die nog nooit eerder werden gebruikt in een filament extruder en de verwachtingen van 3devo zijn dan ook hooggespannen. Het lijdt echter geen twijfel dat er in de huidige markt voor 3D printen veel behoefte is aan een machine van dit kaliber.

3D printen Nederland

De NEXT 1.0 heeft hierdoor zelfs de potentie om de toekomst van 3D printen in Nederland te beïnvloeden. Hoe lager 3D printer kosten namelijk zijn, hoe meer mensen in de verleiding komen om een 3D printer te kopen.

Wil je meer weten over de revolutionaire NEXT 1.0? Bekijk dan de onderstaande video’s: