Ultimaker lanceert S3 printer en S5 Pro Bundle

Ultimaker lanceert S3 printer en S5 Pro Bundle

Enkele dagen geleden was het dan eindelijk zover: de langverwachte release van de nieuwe Ultimaker S3 3D printer. Maar er was meer goed nieuws, want de Nederlandse 3D printer fabrikant kondigde ook de S5 Pro Bundle aan. Deze bestaat uit de S5 3D printer, de S5 Airmanager en het S5 Material Station en biedt daarmee alles wat de veeleisende gebruiker nodig heeft.

Ultimaker S3 3D printer

Allereerst gaan we nader in op de introductie van de genoemde S3 3D printer. Bijzonder kenmerk van de machine zijn de aanvoerwielen van gehard staal. Optioneel is de setup uitbreidbaar met een CC print core, waardoor de gebruiker nagenoeg elke materiaalsoort van 2,85 mm kan 3D printen. Denk hierbij onder meer aan filamenten zoals ABS. PLA, nylon en composietvarianten.

Hiermee is de Ultimaker S3 3D printer niet alleen bij uitstek geschikt om de meest uiteenlopende voorwerpen voor eindgebruik te fabriceren, maar ook om modellen te ontwikkelen en testen in de ontwerpfase. In combinatie met het bescheiden formaat maakt dit de desktop 3D printer geschikt voor toepassing in talloze omgevingen: van designstudio’s tot kantooromgevingen.

Extra laagdrempelig wordt het gebruik door de standaard ingebouwde touchinterface, die ook voorinstellingen bevat voor optimale printresultaten in verschillende omstandigheden. Zodra het filament tijdens het 3D printen dreigt op te raken, pauzeert het apparaat de printtaak. Hierdoor kan de gebruiker tijdig materiaal bijvullen en loopt het totale proces minder vertraging op.

Ultimaker S5 Pro Bundle

Dan de introductie van de genoemde S5 Pro Bundle. Deze bundel is speciaal bedoeld voor gebruikers die 24/7 zonder toezicht willen kunnen 3D printen, voor een optimale workflow en productiviteit. De combinatie in de bundel van de S5 3D printer, S5 Airmanager en het S5 Material Station biedt hiervoor alle mogelijkheid en is duidelijk gericht op de veeleisende (semi)professionele gebruiker.

Over de S5 3D printer kunnen we kort zijn, omdat deze machine al anderhalf jaar geleden werd uitgebracht en bekend staat om zijn kwaliteit en gebruiksgemak. De S5 Airmanager is hierop een uitstekende toevoeging door tot 95% van alle tijdens het 3D printen vrijkomende ultrafijne deeltjes weg te zuigen. Het resultaat: een schoner printmilieu en aanzienlijk betere printresultaten.

Ook een prettig onderdeel van de bundel is het S5 Material Station, dat het voor gebruikers makkelijk maakt om in een handomdraai filamentspoelen aan de voorzijde van het apparaat vanuit 6 verschillende compartimenten te laden. Dit leidt tot meer materiaalopties in de ontwerpfase en een multimaterial 3D printing proces dat zonder onderbrekingen blijft doorlopen.