Objet 3D printer

Objet 3D printer

De Objet 3D printer: het is inmiddels een bekende naam in het internationale 3D printing landschap. Het bedrijf achter de machine, Stratasys, werd opgericht in 1998 en bedient sindsdien een gevarieerd en wereldwijd klantenbestand dat actief is binnen uiteenlopende sectoren. Het merk staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en een ongekende veelzijdigheid.

Inmiddels heeft de onderneming al meer dan 50 patenten aangevraagd en zijn diverse andere innovaties nog in afwachting van een patent. Het onderstreept het vooruitstrevende karakter van het bedrijf, dat machines ontwikkelt die de standaard zetten voor de devices van andere fabrikanten. De Objet 3D printer heeft hierdoor een haast legendarische status ontwikkeld.

Objet 3D printer: bekende machine van Stratasys

Objet 3D printer: bekende machine van Stratasys

Objet 3D printer Desktop van Stratasys

De machine is beschikbaar in meerdere varianten, waarvan we de populairste in dit artikel zullen benoemen. Een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding biedt de Objet 3D printer Desktop, die speciaal ontwikkeld is voor gebruik in het klaslokaal, een professionele laboratoriumomgeving, de studio of op kantoor.

Het apparaat is klein genoeg om op elk bureau te passen (vandaar de naam Desktop) en garandeert zeer gedetailleerde en waarheidsgetrouwe 3D prints tegen een zeer betaalbare prijs. De machine is het tastbare bewijs dat een ultrafijne laagdikte niet alleen voorbehouden is aan devices die een veelvoud kosten.

Objet 3D printer Eden

Wie nog hogere eisen stelt of iets meer budget te besteden heeft, kiest voor de populaire Objet 3D printer Eden. Het apparaat is speciaal gericht op professionele rapid prototyping toepassingen en biedt gebruikers binnen dit segment een vrijwel ongeëvenaarde Return On Investment (ROI). De 3D printen kosten liggen namelijk laag, terwijl de output zeer hoog ligt en van hoge kwaliteit is.

De Eden print met een laagdikte van slechts 16 micron uitermate nauwkeurig, waardoor prints met zeer fijne details en gladde oppervlakken geen enkel probleem vormen. Het compacte formaat maakt de machine tot slot bij uitstek geschikt voor gebruik op kantoor of een andere omgeving waar ruimte niet in overvloed aanwezig is.

Objet 3D printer Connex

Voor de meest veeleisende gebruiker heeft Stratasys de Objet 3D printer Connex ontwikkeld, een machine die niet alleen met verschillende materialen, maar ook in meerdere kleuren kan printen. Dankzij de gepatenteerde PolyJet Matrix printtechnologie is het mogelijk om prachtige kleuren te combineren met speciale rubberachtige filamenten die zeer flexibel of juist stijf zijn.

De Objet 3D printer Connex is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, waardoor er altijd wel een variant is die ideaal aansluit op je werkruimte. Deze serie machines van Stratasys is met name bedoeld voor de serieuze professional die unieke en kostbare 3D prints wil ontwikkelen. Het doorverkopen hiervan via online platforms kan bovendien een lucratieve bezigheid zijn.