Nieuwe 3D printen cursus voor betere 3D prints

Nieuwe 3D printen cursus voor betere 3D prints

3D printen is niet een van de makkelijkste technologieën om in het begin onder de knie te krijgen. Hoewel ervaren gebruikers van 3D printers hun hand niet omdraaien voor het maken van complexe 3D prints, ziet een beginner door de bomen al snel het bos niet meer. Toch zal ook deze doelgroep snel zijn kennis over 3D printing moeten bijschaven, zo blijkt uit de laatste ontwikkelingen.

Maken van 3D prints in toekomst dagelijkse kost in Nederland

3D printen is namelijk sterk in opkomst en naar verwachting zal er in de nabije toekomst op de werkvloer van bijna elk Nederlands bedrijf een 3D printer te bewonderen zijn. Dit maakt het noodzakelijk om snel te investeren in kennisvergroting op het gebied van 3D printing. Dit geldt niet alleen voor scholieren in het voortgezet onderwijs en het vervolgonderwijs, maar ook voor oudere werknemers die reeds actief zijn in het bedrijfsleven.

3D printers kunnen namelijk in vrijwel elke branche worden toegepast, waaronder productie, prototyping, tandheelkunde, kleding, design en de medische sector. Enige basiskennis van 3D printen wordt hierdoor net zo belangrijk als basiskennis over de omgang met een computer.

In het licht van deze ontwikkelingen heeft het Amerikaanse bedrijf GetReady4 3D besloten een goedkope online 3D printing cursus te lanceren die bestaat uit 4 hoofdstukken. In de cursus wordt onder meer aandacht besteed aan de veelvoorkomende technieken, materialen en toepassingen van 3D printen in een bedrijfsomgeving.

Online 3D printen cursus voor meer basiskennis over 3D printing en 3D printers

Online 3D printen cursus voor meer basiskennis over 3D printing en 3D printers

Wat is de inhoud van deze goedkope 3D printer cursus?

In het eerste hoofdstuk van de cursus, ‘3D printing revolutie’ genoemd, leren cursisten over de achtergronden, kenmerken, voordelen en beperkingen van 3D printen. Het tweede hoofdstuk, ‘3D printing voorbereiden’, spitst zich toe op het ontwerpen van 3D modellen en de hiervoor benodigde 3D printen software.

In het derde hoofdstuk, ‘Printen van het 3D object’, wordt datgene uitgelegd wat in de titel al wordt verklapt. Het vierde hoofdstuk, ‘Zakelijke mogelijkheden met 3D printing’, richt zich tot slot op de financiële kant van 3D printen en de mogelijkheden op het gebied van toepassingen en eventuele beleggingen.

De cursus is zeer breed georiënteerd en is dan ook de ideale informatiebron voor iedereen die basiskennis wil vergaren over 3D printen. Daarnaast wordt de nadruk gelegd op de wijze waarop 3D printing kan leiden tot nieuwe kansen op het gebied van banen of in het zakenleven.

Deze goedkope 3D printer cursus kost slechts 30 euro en is bovendien geheel online te volgen op zelf gekozen data en tijdstippen. Ook Nederlanders die het Engels in voldoende mate beheersen, kunnen zich inschrijven. Meer weten? Kijk op de website van GetReady4 3D of schrijf je direct in voor de cursus.