Nederlandse student 3D print geavanceerde grijper

Nederlandse student 3D print geavanceerde grijper

Vorige week schreven wij al hoe een team Nederlanders er op de internationale beurs Rapid.Tech + FabCon 3.D vandoor ging met de winst van een geldprijs voor een 3D printing innovatie. Maar er waren nog meer Nederlanders die op deze beurs indruk wisten te maken met een vooruitstrevend additive manufacturing product. De Nederlandse student Coen Bokslag was er een van.

Nederlandse student 3D print geavanceerde grijper

3D geprinte grijparm: stevig, snel en nauwkeurig

Bokslag studeert af op Fontys Hogescholen en kreeg als afstudeeropdracht een bijzondere taak: het ontwerpen van een 3D geprinte grijper voor een machine van een hightech machinebouwer, waarvoor de hogeschool de afgelopen jaren vaker 3D geprinte onderdelen heeft ontwikkeld.

Volgens begeleider Rein van der Mast, die de case op Rapid.Tech + FabCon 3.D presenteerde, was dit niet het makkelijkste project. De grijper is namelijk bedoeld voor een machine die ultradunne folies met versnellingen tot 6G verplaatst. Hierdoor komen er tijdens de productie grote krachten vrij.

Daarnaast bieden de dunne platen slechts 600 vierkante millimeter aan oppervlakteruimte om de folies middels zuignappen op te pakken. De 3D geprinte grijparm moest hierdoor een hoge verwerkingssnelheid koppelen aan een grote nauwkeurigheid en belastbaarheid.

Perfecte combinatie stijfheid en gewicht

Bokslag is in deze opzet ruimschoots geslaagd, zo blijkt uit de gepresenteerde case. De student bracht de tijdens de versnelling vrijkomende krachten middels een virtueel 3D model in kaart en optimaliseerde de grijparm vervolgens met Altair-software op diverse vlakken.

Uiteindelijk vond hij de perfecte combinatie tussen stijfheid en gewicht, evenals de plekken die met extra materiaal verstevigd moesten worden om de vrijkomende krachten te weerstaan. Desondanks is Bokslag erin geslaagd om voor de grijper in totaal minder materiaal te gebruiken dan gebruikelijk.

Functie-integratie dankzij 3D printing

De reden dat voor de grijper minder materiaal nodig is dan gewoonlijk, is de gebruikte 3D printing technologie. Bij traditionele productietechnieken bestaat een dergelijk onderdeel uit meer componenten, terwijl er bij een 3D print sprake is van functie-integratie.

Hierdoor ligt het totale gewicht lager en is de grijper ook kleiner dan normaal. De definitieve versie van de grijper is uiteindelijk 3D geprint door Rapid Center op een 3D printer van HP. Wij blijven nieuwe 3D print projecten van Fontys Hogescholen de komende tijd nauwgezet volgen!