Maak een 3D printer van je telefoon

Maak een 3D printer van je telefoon

3D printen neemt de afgelopen jaren sterk in populariteit toe. Maar ondanks de snelle opkomst van 3D printers, staan de machines ook bekend om hun ingewikkelde functioneren, relatief grote afmetingen en hoge kosten in de aanschaf. Deze twee nadelen beloven te verdwijnen met de intrede van de OLO: een goedkope 3D printer voor je smartphone voor minder dan 90 euro!

Snel 3D prints maken met je smartphone

De innovatieve 3D printer is ontworpen door het 3D printing bedrijf OLO 3D en is onlangs gelanceerd middels een speciale Kickstarter-campagne. Inmiddels is het doelbedrag van zo’n 70.000 euro al ruimschoots opgehaald en staat de teller op het moment van schrijven bijna op anderhalf miljoen euro!

Met nog weken te gaan voor het einde van de campagne, zal dit totaalbedrag alleen maar verder worden uitgebreid. Het grote succes op Kickstarter is te verklaren door het revolutionaire concept achter de OLO 3D printer. Het apparaat zorgt er namelijk voor dat je met je eigen smartphone heel eenvoudig kwalitatief hoogwaardige 3D prints kunt maken.

Het licht van je telefoon wordt namelijk op slimme wijze ingezet als uithardingsmiddel voor de fotopolymeer hars die de 3D printer gebruikt als filament. Het felle licht van het scherm van je smartphone straalt af op de vers geprinte hars en zorgt ervoor dat deze snel verstijft en verder uithardt. De printer hijst de 3D print vervolgens omhoog en gaat verder met de volgende laag hars.

Ook geschikt in combinatie met 3D scannen

De OLO 3D printer werkt met uiteenlopende 3D printing filamenten en vereist het gebruik van 3D printer software, een 3D scanner of de speciale OLO 3D print app op je mobiele telefoon. Als gebruiker kun je simpelweg een 3D model kiezen van je favoriete 3D ontwerp platform, zolang het maar compatible is met de app van OLO.

3D printen met de OLO 3D printer werkt in de volgende stappen:

  • Kies een 3D model waarvan je een 3D print wilt maken
  • Giet de fotopolymeer hars in de vulbak van de 3D printer
  • Plaats het deksel op de printer en start met 3D printen
  • Maak meerdere 3D prints van één 3D model (eventueel tegelijkertijd)
  • Spoel af met water nadat de 3D print gereed is

Bekijk onderstaande video om te zien hoe het 3D print proces precies in zijn werk gaat:

3D printing goedkoop en toegankelijk

OLO 3D doet er alles aan om het gebruik van de 3D printer zo laagdrempelig mogelijk te maken. Zo is het apparaat bijzonder klein en handzaam en kun je op slechts 4 AA-batterijen tot wel 100 3D prints maken. De app van OLO maakt het in de toekomst daarnaast mogelijk om je 3D ontwerpen en 3D prints op snelle en eenvoudige wijze via social media te delen met de rest van de wereld.

De OLO 3D printer werkt met vrijwel alle merken smartphones die in Nederland populair zijn, waaronder de iPhone van Apple en Galaxy serie van Samsung. Met een adviesprijs van minder dan 90 euro betreft het bovendien een uitermate goedkope 3D printer. Naar aanleiding van het grote succes van de Kickstarter-campagne, denkt het bedrijf de eerste 3D printers rond september 2016 te kunnen leveren.