De ideale 3D printer voor zakelijke prototypes

De ideale 3D printer voor zakelijke prototypes

3D printing kan worden ingezet voor een breed scala aan toepassingen. 3D printers zijn tegenwoordig dan ook van alle markten thuis: van het printen van menselijk weefsel tot het fabriceren van architectonische prototypes. En het is dit laatste waar de onlangs uitgebrachte 3D Systems ProJet MJP 2500 serie van 3D printers gespecialiseerd in is.

3D printing voor zakelijke toepassingen

Deze nieuwe serie inkjet 3D printers is speciaal ontworpen om bedrijven de mogelijkheid te geven snel en efficiënt gedetailleerde 3D prints zoals modellen, onderdelen en prototypes te maken. Deze bedrijven zijn hierdoor niet langer afhankelijk van dure 3D printing dienstverleners en besparen hiermee de nodige tijd en 3D printen kosten.

3D prints van schaalmodellen steeds makkelijker met 3D printing

3D prints van schaalmodellen steeds makkelijker met 3D printing

De nieuwe serie 3D printers bestaat onder meer uit de ProJect MJP 2500 en de grotere broer ProJet MJP 2500 Plus, die zich onderscheidt met zijn hogere capaciteit. Beide 3D printer modellen bevatten het innovatieve 3D Systems MJP EasyClean System, waarmee gebruikers verzekerd zijn van een vlekkeloze nabewerking en afwerking zonder dat hier chemicaliën voor worden gebruikt.

De Project MJP 2500 3D printers worden bijzonder slim in de markt gepositioneerd, want de machines koppelen professionele functionaliteiten aan een zeer betaalbare prijs. Daarnaast kunnen de apparaten worden gebruikt met een variëteit aan 3D printen materialen, waardoor de mogelijke toepassingen vrijwel eindeloos zijn.

3D printers vervangen rapid prototyping

Verschillende 3D printing specialisten voorspellen zelfs dat een 3D printer zoals de Project MJP 2500 eigenhandig in staat is om de huidige 3D print markt blijvend te veranderen. De retailer Hawk Ridge heeft inmiddels een speciale testomgeving voor klanten ontwikkeld, waar zij deze serie inkjet 3D printers vrijblijvend kunnen testen.

Maar hier heeft Hawk Ridge het niet bij gelaten. Het bedrijf heeft tevens een online webinar gemaakt waarin nauwgezet wordt uitgelegd hoe deze 3D printers in een zakelijke omgeving optimaal benut kunnen worden. Op deze manier wordt het gebruikers goed duidelijk hoe 3D printing anno 2016 een meer dan volwaardig alternatief vormt voor technieken zoals rapid prototyping.

De belangrijkste toepassingen van de nieuwe 3D printers zijn naar verwachting extreem gedetailleerde en grote architectonische modellen, industriële mallen en innovatieve ontwerpconcepten op schaal. Meer weten over de exacte werking van een Project MJP 2500 3D printer? Bekijk dan de informatieve video hieronder: