FELIX BIOprinter zet nieuwe 3D bioprinting standaard

FELIX BIOprinter zet nieuwe 3D bioprinting standaard

De 3D printing markt breidt zich nog altijd in rap tempo uit. Een van de takken die medeverantwoordelijk is voor de snelle groei, is 3D bioprinting. Deze vorm van rapid prototyping maakt het produceren van menselijke weefsels mogelijk en biedt daarmee een enorm potentieel. FELIXprinters speelt hier nu op in en brengt zijn eerste 3D bioprinter uit.

FELIX BIOprinter zet nieuwe 3D bioprinting standaard

3D bioprinter: veelzijdig in operatie en filamenten

FELIXprinters is een Nederlands 3D printing bedrijf dat wereldwijd veel bekendheid heeft verworven met 3D printers zoals de Felix Printer 3.0 en de Felix Pro 2. De 3D printer fabrikant heeft zijn jarenlange ervaring nu gebruikt om in samenwerking met TRAINING4CRM en de Technical University of Denmark (DTU) zijn eerste 3D bioprinter te ontwikkelen: de FELIX BIOprinter.

De FELIX BIOprinter valt op door zijn sterke motoren, waarmee de machine een variëteit aan materialen in verschillende viscositeiten kan bewerken. Van vastere filamentsoorten tot pasta’s en zelfs vloeistoffen; de machine draait er zijn hand niet voor om. Met twee steriliseerbare printkoppen is de FELIX BIOprinter bij uitstek geschikt voor medische en steriele omgevingen.

Hoge printkwaliteit en eenvoudige bediening

3D printing is voor de meeste mensen al ingewikkeld genoeg en dat geldt al helemaal voor 3D bioprinting. De FELIX BIOprinter komt daarom standaard met een eenvoudig bedienbaar touchscreen en ingebouwde printerserver. Hiermee wordt het een fluitje van een cent om het apparaat op afstand te bedienen in een omgeving met meerdere gebruikers.

Niet alleen is de 3D bioprinter op afstand bedienbaar, maar ook kunnen gebruikers met hun smartphone de 3D prints op afstand monitoren via een speciale camera module. Nu is de kans dat er tijdens het 3D printen iets misgaat overigens niet zo groot, want dankzij de uitermate hoge precisie van de motoren wordt het materiaal tijdens het printproces zeer nauwkeurig aangebracht.

3D bioprinter met lange levensduur

Naast het hardwarevlak zit het ook softwarematig wel goed met de FELIX BIOprinter. De machine werkt samen met bekende 3D slicing software in de vorm van Simplify 3D en dat zal veel gebruikers bevallen. Daarnaast belooft de fabrikant dat de 3D printer makkelijk uitbreidbaar is en daarmee een lange levensduur garandeert met het oog op de toekomst.

De FELIX BIOprinter wordt met de hand gemaakt in Nederland en is dan ook een echt kwaliteitsproduct. Het bedrijf ontving subsidie uit het European Union Horizon 2020 programma en heeft deze gebruikt om een nieuwe standaard neer te zetten op het gebied van bioprinting. Wij zijn in elk geval alvast zeer benieuwd naar de eerste reviews van gebruikers!