Augmented reality apps

Augmented reality apps

Augmented reality apps komen steeds vaker in het nieuws. Een logische ontwikkeling gezien het unieke concept achter de vooruitstrevende augmented reality (AR) technologie. Want in tegenstelling tot normale apps, combineren AR applicaties virtuele informatie met de werkelijkheid zoals we die met onze zintuigen waarnemen.

En dat levert resultaten op die tot voorheen alleen in science fiction films waren te zien. Probeer je een tekst in een andere taal te begrijpen? Richt je telefoon erop en je ziet direct de vertaling. Wil je meer weten over een bepaald gebouw? Kijk ernaar en op je speciale AR-bril verschijnt alle informatie die je je kunt wensen.

augmented reality apps

Augmented reality apps en games voor Android

Sinds de introductie van augmented reality apps is ook het aantal AR games in rap tempo toegenomen. Het is juist de combinatie van de realiteit met virtuele informatie, die een grote mate van interactiviteit met de buitenwereld mogelijk maakt. Dit is iets dat andere games tot nu toe nog nooit in deze mate kenden.

Pokémon Go is slechts één voorbeeld van de vele populaire games die gebruik maken van de AR-technologie. De game is zowel beschikbaar voor iOS en Android en kent op beide platforms een trouwe schare fans. Nog altijd is het een van de populairste applicaties van gebruikers met Android-toestellen en sinds de hype van vorig jaar zijn er al verschillende uitbreidingen verschenen.

Augmented reality apps en games voor iPhone

Ook voor de iPhones zijn er inmiddels tal van leuke augmented reality apps en games uitgebracht. Een applicatie die ons bij Llowlab met name in het oog springt, is Augment. Dit innovatieve stukje software maakt het namelijk mogelijk om op je mobiele telefoon 3D modellen te visualiseren. En dat is iets wat we als liefhebbers van 3D printing en 3D scanning alleen maar kunnen toejuichen.

Een andere applicatie die door veel iPhone-bezitters met open armen is ontvangen, is Wikitude World Browser. Deze handige virtuele browser geeft je een overvloed aan informatie over elk denkbaar object waar je de camera van je iPhone of iPad op richt. Wikipedia pagina’s, GPS-informatie en tips over de dichtstbijzijnde restaurants; deze browser biedt het allemaal.

Augmented reality apps en VR

Ook de combinatie tussen augmented reality apps en VR is een zeer succesvolle. Beschik je reeds over een VR-viewer zoals een speciale virtual reality bril? Installeer dan de applicatie Reality Hacker en plaats je smartphone in de bril. Het resultaat is ongelooflijk – je ziet de wereld als een striptekening! De software biedt je bovendien de mogelijkheid verschillende visuele effecten te kiezen.

Augmented reality apps en VR zijn een winnende combinatie die alleen nog maar vaker gebruikt zal worden. In de toekomst is het waarschijnlijk niet langer nodig je smartphone in een VR-viewer te plaatsen, maar draag je een normaal ogende bril met glazen waarop alle belangrijke informatie direct wordt geprojecteerd.