3D printing service online

3D printing service online

Heb je niet het budget om een 3D printer aan te schaffen, maar wil je wel 3D prints kunnen maken? Dan is een 3D printing service online zoeken je beste keuze. Zowel in binnen- als buitenland verschijnen er steeds meer van dit soort dienstverleners, waar je tegen relatief lage prijzen jouw favoriete driedimensionale objecten kunt laten printen.

De mogelijkheden op dit gebied zijn bovendien eindeloos. Zo kun je, als je 3D design beheerst, zelf je modellen ontwerpen en deze vervolgens laten uitprinten door anderen. Beschik je niet over de skills van een ontwerper? Geen nood, want bij elke 3D printing service online zijn er talloze gratis ontwerpen te vinden binnen vrijwel elke productcategorie.

3D printing service online vinden in binnen- en buitenland

3D printing service online vinden in binnen- en buitenland

3D printing service in Nederland en België

Hierdoor is er altijd wel een 3D printing service online te vinden met een driedimensionaal model van het object waarnaar jij op zoek bent. Als je in België of Nederland woont zit je wat dat betreft goed, want met name in het laatstgenoemde land zijn al veel van dit soort dienstverleners opgericht. Na je bestelling hoef je dus nooit lang te wachten totdat deze wordt thuisbezorgd.

De twee grootste online 3D printing services in Nederland zijn Shapeways en 3D Hubs. Bij Shapeways kun je kiezen uit een enorm aanbod driedimensionale objecten, die voor je worden uitgeprint en thuisgestuurd. 3D Hubs hanteert een andere benadering door een overzicht te bieden van alle dienstverleners bij jou in de buurt.

Shapeways, i.materialise en Sculpteo: online 3D printing services

Hierdoor vind je via 3D Hubs altijd wel een lokaal bedrijf waar je terecht kunt om een voorwerp in 3D te laten printen. De beginnende gebruiker die zoveel mogelijk gebruiksgemak wil, kan de eerste keer waarschijnlijk het beste voor Shapeways kiezen. Via de website kies je in enkele stappen het gewenste object en kun je dit direct bestellen.

Andere aanbieders met een grote populariteit zijn onder meer i.materialise en Sculpteo. Beide platforms bieden je de mogelijkheid om je eigen ontwerpen te uploaden en vervolgens in hoge kwaliteit te laten uitprinten. Kies uit 3D prints in eindeloos veel materiaalsoorten en in een diversiteit aan afmetingen.

Online een 3D print laten maken

Een 3D print laten maken is een uitstekend idee als je momenteel nog niet over een 3D printer beschikt, maar de mogelijkheden van deze innovatieve technologie wel vrijblijvend wilt verkennen. Een object bestellen bij een 3D printing service online hoeft over het algemeen niet veel te kosten, waardoor je op een laagdrempelige manier kunt kijken of het iets voor jou is.

Bij de keuze voor een 3D printing service online adviseren je wel rekening te houden met de afwijkende levertijden van de verschillende aanbieders. 3D Hubs verwijst je door naar lokale aanbieders, wat jou in veel gevallen verzekert van de snelste levertijd na bestellen. Het bestelproces zelf verloopt over het algemeen echter sneller via alternatieven zoals Shapeways en i.materialise.