3D printer wiki

3D printer wiki

Talloze mensen zijn tegenwoordig op zoek naar een goede 3D printer wiki om alles te weten te komen over 3D printen. Deze innovatieve technologie kent een relatief lange geschiedenis, maar is de laatste jaren pas echt populair geworden bij de mainstream consument. En dat is ook duidelijk merkbaar in Nederland.

Ons land loopt traditioneel voorop als het gaat om nieuwe technologieën en 3D printing vormt hierop geen uitzondering. Voor jou als Nederlander is het dus zeer relevant om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom dit onderwerp. Llowlab is dé informatiebron voor alles dat met 3D printers te maken heeft en is daarmee jouw persoonlijke 3D printer wiki.

3D printer wiki: alles wat je moet weten over 3D printen

3D printer wiki: alles wat je moet weten over 3D printen

3D printen wiki: alles over printers

Op onze website vind je alles over deze techniek en de manieren waarop je kunt printen. We raden je aan om te beginnen met onze wiki over het onderwerp ‘Wat is 3D printen’, zodat je een goed begrip krijgt van de achterliggende technologie. Lees daarna onze pagina over rapid prototyping, die hierop een waardevolle aanvulling vormt.

Als het goed is heb je hierna een goed beeld van de fundamentele beginselen van deze manier van printen. In onze wiki pagina’s worden de verschillende onderdelen van een 3D printer besproken en lees je welke stappen er aan de uiteindelijke print vooraf gaan. Dit helpt je ook wanneer je in een later stadium eventueel besluit zelf zo’n machine te bouwen.

Welke materialen heb ik nodig?

Wanneer we het hebben over 3D prints, mogen de benodigde 3D printen materialen niet onbenoemd blijven. Filament is voor een 3D printer wat inkt is voor een conventionele printer. Dit onmisbare basismateriaal koop je over het algemeen in de vorm van een spoel (met daaromheen het filament in draden gewikkeld) of als poeder (vaker het geval bij industriële toepassingen).

Zoals je in onze 3D printer wiki kunt lezen, wordt het materiaal in de meeste gevallen eerst opgewarmd door een speciaal verwarmingselement, waarna het in vloeibare vorm uit de spuitkop wordt geperst. Het filament wordt op het printbed aangebracht, waarna het over het algemeen in korte tijd afkoelt en uithardt. Na volledige uitharding kan het object worden uitgenomen.

3D printer wiki: kopen of service inhuren?

Als hét informatieplatform voor 3D printing in Nederland informeert Llowlab je niet alleen over de technologie en materialen, maar ook over de mogelijkheid om dit alles zelf in huis te halen. Lees in onze 3D printer wiki bijvoorbeeld waar je de goedkoopste machines tegen de meest voordelige prijs kunt kopen of hoe je zelf op goedkope wijze een bouwpakket in elkaar kunt zetten.

Ken je onze 3D printen wiki van achter tot voren maar beschik je nog niet over het budget om zelf zo’n machine aan te schaffen? Dan is het huren van een exemplaar bij een 3D printservice een uitstekend alternatief.