Roboze 3D printers binnenkort in Benelux

Roboze 3D printers binnenkort in Benelux

Het Italiaanse bedrijf Roboze heeft in de afgelopen jaren absoluut zijn stempel gedrukt op de wereldwijde 3D printing markt. Met de introductie van de Roboze One 3D printer in 2015 en de One+400 printer in 2016 bood de fabrikant interessante opties voor thuisgebruikers met een beperkt budget. Ook bracht men van het laatstgenoemde apparaat een variant uit die speciaal was gericht op professionele gebruikers in de industriële sector. Roboze is dus van alle markten thuis.

Roboze producten nu ook beschikbaar in Nederland

Toch is het bieden van een goed product niet genoeg om internationaal succes te boeken. Roboze wil daarom meer aandacht besteden aan de distributie van haar 3D printers en heeft haar distributienetwerk de afgelopen maanden uitgebreid in regio’s als de Balkan, India en de EMEA regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika).

Daar is sinds afgelopen week een nieuw gebied bijgekomen, nu Roboze een reseller partnership is aangegaan met het Nederlandse NextStep3D. Deze specialist in Advanced Additive Manufacturing gaat de printers van Roboze verkopen in de gehele Benelux regio, waaronder landen als Nederland, België en Luxemburg.

Roboze 3D printers nu ook beschikbaar in Benelux

Roboze 3D printers nu ook beschikbaar in Benelux

3D prints van hoge kwaliteit maken

De 3D printers van Roboze zijn volgens het bedrijf zelf de enige riemloze desktop 3D printers ter wereld. De apparaten zijn in staat om 3D prints met een zeer hoge kwaliteit en gedetailleerde afwerking te produceren. Daarnaast maken ze gebruik van meer dan 12 verschillende materialen, waarvan een aantal doorgaans niet worden aangetroffen in desktop 3D printers vanwege de complexe eigenschappen en lastige verwerkbaarheid. Denk hierbij onder meer aan 3D printen materialen als PEI (Polyetherimide), PEEK (Polyether ether ketone) en Carbon-PA.

Daarnaast biedt het bedrijf (dat onderdeel is van het Mikrocentrum High Tech Platform – een netwerk van meer dan 600 Nederlandse bedrijven in de maakindustrie) de keuze uit vele andere 3D printers, 3D printer filamenten en 3D printservices. Beschikbare technieken zijn onder meer DLP (Direct Light Projection), Selective Laser Sintering (SLS) en Fused Deposition Modeling (FDM). Kies hierbij uit een variëteit aan materiaalsoorten zoals vloeibare harsen, polymeerpoeders en diverse zeldzame filamenten.

De Roboze One+400 is inmiddels al verkrijgbaar in de Benelux en belangstellenden kunnen via de website van NextStep3D contact opnemen voor een offerte op maat.