Ontwerp 3D prints van sieraden en win 3D printen software!

Ontwerp 3D prints van sieraden en win 3D printen software!

Een van de leukste zaken aan 3D printen is misschien wel het feit dat er dagelijks nieuwe revolutionaire ontwerpen voorbij komen in de media. Kunstenaars en andere creatieve geesten maken met 3D printen software de prachtigste schetsen voor nieuwe en unieke 3D prints.

3D printing wedstrijd van SketchUp en i.materialise

Het zijn vaak kleine, gedetailleerde voorwerpen zoals sieraden die het meest profiteren van de technologische voordelen die 3D printen te bieden heeft. Dit is de reden waarom SketchUp en i.materialise een speciale wedstrijd voor het ontwerpen van 3D modellen van sieraden organiseren: de zogenaamde 3D Printed Jewelry Challenge.

SketchUp behoort wereldwijd tot de populairste 3D printen software die verkrijgbaar is. Het programma maakt het heel eenvoudig om 3D objecten te ontwerpen zoals complexe schaalmodellen, architecturale modellen, kleine onderdelen en sieraden met geometrische vormen. Gedetailleerde 3D prints van zaken zoals armbanden, oorbellen, ringen, manchetknopen kettingen en hangers: met SketchUp is het allemaal een fluitje van een cent.

Win prachtige 3D print prijzen: geen 3D printer noodzakelijk

Zowel professionele 3D print kunstenaars als onervaren gebruikers met (of zelfs zonder!) een 3D printer kunnen daarom meedoen met de 3D Printed Jewelry Challenge. Je voornaamste taak is om de aandacht van de jury te trekken met een uniek of innovatief 3D model. Zelfs als je SketchUp nog nooit eerder hebt gebruikt, is dit dus een mooie gelegenheid om deze 3D printen software uit te proberen en tegelijkertijd prachtige 3D ontwerpen te maken.

Sieraden 3D printen: wat voor 3D ontwerp ga jij maken?

Sieraden 3D printen: wat voor 3D ontwerp ga jij maken?

Wie weet win je een van de fantastische prijzen die SketchUp en i.materialise hebben beloofd aan de winnaars. De ontwerper van het beste 3D model krijgt namelijk niet alleen een 3D print van zijn eigen ontwerp, maar ook een tegoedbon van 100 euro voor de 3D printing diensten van i.materialise. Maar dat is nog niet alles, SketchUp doet hier ook nog eens een licentie voor SketchUp Pro ter waarde van 625 euro bovenop.

Ook met de winnaars van de tweede en derde plek hoeven we allerminst medelijden te hebben, want die winnen tegoedbonnen van respectievelijk 75 en 50 euro. Toch mooi meegenomen voor iets wat veel mensen als hun hobby beschouwen. Ook wanneer je buiten de top 3 valt hoef je niet te wanhopen, want alle deelnemers krijgen een korting van 10% wanneer ze hun ontwerp willen laten 3D printen via i.materialise. Je hoeft dus niet eens een 3D printer te bezitten om mee te doen.

Hoe werkt deze 3D printen wedstrijd?

Zoals bij elke wedstrijd, zijn er ook aan deze 3D printen competitie spelregels verbonden. Alle 3D print ontwerpen moeten gemaakt worden voor 3D prints in polyamide, koper of zilver. Polyamide 3D modellen mogen maximaal 1953,3 cm³ zijn, iets wat overeenkomt met afmetingen van 125 x 125 x 125 mm. Voor koperen modellen ligt de grens op 9 cm³ en voor zilveren inzendingen op 2,5 cm³.

Er zijn ontwerp handleidingen beschikbaar voor zowel polyamide, koper als zilver, zodat je zeker weet dat je creatieve 3D model ook daadwerkelijk te printen is. Het is belangrijk om bij je inzending te vermelden voor welk materiaal je 3D ontwerp is bedoeld. Je kan zoveel ontwerpen insturen als je zelf wilt. Zorg echter dat je er op tijd bij bent, want de deadline voor deze 3D printen wedstrijd is 10 april 2016. Succes!