Nieuw sociaal netwerk voor 3D printing liefhebbers

Nieuw sociaal netwerk voor 3D printing liefhebbers

In slechts weinig branches wordt zoveel genetwerkt en met elkaar gedeeld als in de 3D printing branche. Als relatief jonge technologie is 3D printen in beeld bij een jonge en technisch goed onderlegde doelgroep. Een doelgroep die reeds gewend is om online veel zaken met anderen te delen, waaronder via sociale netwerken zoals Facebook en Twitter.

Sociaal netwerk specifiek voor 3D printen

Misschien is het juist deze combinatie die ervoor zorgt dat de 3D printing community online enorm leeft. Talloze mensen delen gratis hun ontwerpen en kennis met elkaar en praten eindeloos over de techniek die ze zo fascineert. En hoewel dat netwerken plaatsvindt via uiteenlopende platforms zoals Twitter en Reddit, bestond er nog geen gespecialiseerd platform voor dit doeleinde.

Dat realiseerde zich ook Peter Mooney, die signaleerde dat er weliswaar voldoende 3D design platforms en online marktplaatsen waren, maar nog geen sociaal netwerk dat specifiek gericht is op 3D printen. De 3D print enthousiasteling besloot direct in actie te komen en richtte PatternSpace op, een soort Facebook waar liefhebbers van 3D printing naar hartenlust met elkaar kunnen netwerken.

PatternSpace: nieuw sociaal netwerk voor 3D printen

PatternSpace: nieuw sociaal netwerk voor 3D printen

PatternSpace: content, community en commercie

Het cloudgebaseerde sociale netwerk werd ongeveer een maand geleden gelanceerd en wint nu al snel aan populariteit binnen de internationale 3D print community. Momenteel breidt Mooney het platform uit met e-commerce functionaliteiten, zodat gebruikers content, community en commercie allemaal op één plaats kunnen benaderen.

Het is natuurlijk echter juist het sociale aspect waarmee PatternSpace zich onderscheidt en dat komt ook duidelijk terug in het ontwerp van de website. Gebruikers kunnen groepen aanmaken om specifieke interesses te bespreken. Inmiddels zijn er al meerdere groepen gevormd, rondom gevarieerde thema’s als drones, protheses en Pokémon.

Integratie met online 3D print service

PatternSpace zal in de toekomst integreren met de online 3D print service i.materialise om gebruikers nog meer mogelijkheden te bieden op het gebied van 3D prints. De combinatie van community, marktplaats en waardevolle informatie zorgt voor een snelle toename van gebruikers en belooft het platform een rooskleurige toekomst.

Wil je ook deelnemen aan de discussies op PatternSpace? Maak dan gratis een account aan op de website. Direct na registratie kun je jezelf aansluiten bij groepen of zelf nieuwe groepen aanmaken. Deel je ontwerpen, leer andere liefhebbers kennen en leer meer over de ins en outs van de technologie. Veel plezier!