Nieuw 3D printing platform maakt eigen 3D printer overbodig

Nieuw 3D printing platform maakt eigen 3D printer overbodig

3D printen biedt ongekende mogelijkheden voor creatieve geesten en ontwerpers. Van vrijwel elk denkbaar 3D model kan binnen luttele minuten of uren een gedetailleerde 3D print worden gemaakt. Maar wat nu als je wel creatief bent, maar nog niet weet hoe een 3D printer werkt? Speciaal voor jou is er nu een oplossing in de vorm van Lani.

3D printers vereisen enige technische kennis

3D printing is een geavanceerde technologie die vanuit een breed perspectief bezien nog in de kinderschoenen staat. 3D prints maken is dan ook nog voornamelijk weggelegd voor gevorderde gebruikers, die weten hoe een 3D printer in elkaar zit en welke instellingen optimaal zijn. Dit geldt natuurlijk in mindere mate voor minder technisch aangelegde gebruikers.

Gelukkig is er nu met Lani een nieuw 3D printing platform dat het ongelooflijk eenvoudig maakt om 3D ontwerpen uit te printen. Zo hoef jij je als designer alleen te richten op datgene waar je daadwerkelijk goed in bent – het ontwerpen van 3D modellen en het bedenken van mogelijke toepassingen.

Printen in enkele simpele stappen

Volgens de oprichters van Lani worden teveel mensen in hun 3D print ambities beperkt door hun beschikbare budget of de lokale toegang tot 3D printers. Ook het printproces zelf is in de meeste gevallen allesbehalve gemakkelijk. Er zijn honderden parameters waar je als gebruiker rekening mee kunt houden om tot het best mogelijke printresultaat te komen.

Lani brengt dit totale proces terug tot 3 simpele stappen. Is je ontwerp gereed? Upload het dan naar Lani, kies je voorkeursinstellingen en druk op ‘verzenden’. Je 3D model wordt nu automatisch geprint door een professioneel 3D printing centrum dat zich zo dicht mogelijk bij jou in de buurt bevindt. Zelfs voor beginners wordt 3D printen op deze manier een fluitje van een cent.

Waarom nog zelf een 3D printer kopen?

Waarom nog zelf een 3D printer kopen?

3D printer kopen niet meer nodig

Alle bijkomende zaken zoals betaling en verdere afhandeling rondom de 3D prints worden compleet verzorgd door Lani. Dit maakt het platform ook bijzonder geschikt voor organisaties zoals scholen en bibliotheken, die hun betalingen voor 3D printing op deze manier kunnen automatiseren en elke gebruiker via het platform eenvoudig kunnen beheren.

Dankzij de komst van nieuwe platforms zoals Lani wordt het steeds gemakkelijker voor designers om ontwerpen voor 3D prints te maken. De toekomst van de 3D printer ligt dan ook in het vergroten van de toegankelijkheid voor de massa, zo stellen experts. Een 3D printer kopen is niet eens meer nodig; alles wat je nodig hebt is je eigen creativiteit.