Minimalistische 3D printer binnenkort op Kickstarter

Minimalistische 3D printer binnenkort op Kickstarter

De redactie van Llowlab schrijft regelmatig over innovatieve 3D printers met de nodige toeters en bellen. Van geavanceerde machines met ingebouwde 3D scanners tot trendy apparaten met flitsende LCD-schermen: de nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. En misschien is het juist daarom dat de meerwaarde van eenvoud door fabrikanten vaak over het hoofd wordt gezien.

Desondanks zitten hobbyisten of mensen die werkzaam zijn in de educatieve sector, niet te wachten op een 3D printer met honderden functionaliteiten die in de praktijk nauwelijks worden benut. Liever kopen zij een eenvoudige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke 3D printer die makkelijk op een bureau te plaatsen is en ook qua uiterlijk geen storend element vormt in de woonkamer.

Minimalistisch ontwerp met maximale resultaten

En laat de Cetus 3D Printer nu net aan alle bovenstaande eisen voldoen! De nieuwe printer, waarvoor over enkele dagen (20 augustus) op Kickstarter een campagne wordt gelanceerd, onderscheidt zich door een minimalistisch design te koppelen aan een uitstekende kwaliteit en een hoog detailniveau van 3D prints.

Minimalistische 3D printer met maximale resultaten

Minimalistische 3D printer met maximale resultaten

Met bescheiden afmetingen van 265 x 275 x 265 mm neemt de Cetus zeer weinig plaats in op het gemiddelde bureau en blijft er voldoende ruimte over voor andere apparaten zoals een computer, telefoon en eventuele andere benodigdheden. Een groot deel van het minimalistische ontwerp wordt in beslag genomen door een printplatform, waardoor er ondanks de kleine afmetingen nog altijd relatief grote 3D prints van 180 x 180 x 180 mm mogelijk zijn.

Ook met de duurzaamheid en het gewicht zit het wel goed, want de gehele machine inclusief printplatform is gemaakt van hoogwaardig aluminium maar weegt desondanks slechts 3,7 kg. Om het apparaat nog toegankelijker te maken voor gebruikers, komt de printer voorgecalibreerd vanuit de fabriek en kan dus direct in gebruik worden genomen.

Voordelige 3D printer voor uiteenlopende doelgroepen

Ondanks het minimalistische design van de Cetus gaat het om een 3D printer die wel degelijk meer in zijn mars heeft dan je op het eerste gezicht zou denken. Zo kan de printkop worden uitgebreid met aanvullende elektronica en is het omhulsel van het apparaat ontworpen voor een eenvoudige implementatie van accessoires. Dit maakt de Cetus niet alleen geschikt voor hobbyisten met DIY 3D printer ambities, maar ook voor beginnende gebruikers die op termijn de mogelijkheid willen hebben om uit te breiden naarmate hun vaardigheden toenemen.

De Cetus is een relatief stille 3D printer die niet zou misstaan op plekken zoals bibliotheken of klaslokalen. Ook voor de adviesprijs van zo’n 265 euro hoef je het als consument niet te laten – hoewel het vooralsnog onduidelijk is of deze lage prijs ook na de Kickstarter-campagne gehandhaafd blijft. Heb je interesse in de Cetus? Hou Kickstarter de komende dagen dan nauwlettend in de gaten. Bekijk het filmpje hieronder als je alvast een voorproefje wilt van de mogelijkheden: