Microsoft biedt steeds meer 3D printen diensten aan

Microsoft biedt steeds meer 3D printen diensten aan

Hoewel 3D printen vrijwel onstuitbaar is en wereldwijd in hoog tempo marktaandeel verovert, stonden veel grote technologiebedrijven de laatste jaren terughoudend tegenover het omarmen van de techniek. Daar begint echter steeds meer verandering in te komen en ook Microsoft heeft de grote voordelen van 3D printing nu ontdekt.

3D printing interessant voor zakelijke markt

Met name de mogelijkheden van 3D printen in kantooromgevingen hebben de interesse van Microsoft, aangezien bedrijven een belangrijke doelgroep zijn van de techgigant. De eerste grote stap werd gezet met de introductie van besturingssysteem Windows 10, dat standaard 3D printer ondersteuning biedt voor machines van de meest bekende 3D printer fabrikanten.

Maar dit is niet alles, want ook bouwde Microsoft een speciale 3D Builder app waarmee gebruikers zelfs 3D prints kunnen maken. Sterker nog, in combinatie met de camera van spelcomputeraccessoire Kinect, kunnen klanten zelf een 3D scan maken en deze vervolgens via de app omzetten in een 3D print.

3D print maken kan gewoon in Windows

Het mag dus duidelijk zijn dat Microsoft het afgelopen jaar niet langer heeft stilgezeten op het gebied van 3D printing. Dat het bedrijf niet van plan is te stoppen met het nieuw ingezette beleid, blijkt uit een recent gelanceerde app waarmee gebruikers een 3D printer kunnen toevoegen aan hun thuis- of bedrijfsnetwerk.

3D printer steeds vaker onderdeel van kantooromgeving

3D printer steeds vaker onderdeel van kantooromgeving

Alles lijkt erop te wijzen dat het techconcern in toenemende mate wil inzetten op het toegankelijker maken van 3D printen binnen Windows. In dat licht bezien mag het geen verrassing heten dat afgelopen week het nieuws naar buiten kwam dat Microsoft een samenwerking start met de gerenommeerde 3D print software ontwikkelaar Materialise.

Samenwerking tussen twee giganten

i.materialise is een online 3D print platform waar gebruikers 3D ontwerpen onder meer kunnen kopen, verkopen en printen. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de bekende 3D printer software Materialise Magics 3D Print Suite, waarmee gebruikers in een zakelijke omgeving direct toegang hebben tot alle producten en diensten van i.materialise.

De dienst is door Microsoft dan ook uitverkoren om standaard geïntegreerd te worden in de 3D Builder app en het laat zich niet moeilijk raden waarom. Niet alleen geniet Materialise bekendheid vanwege de grote kennis en expertise op het gebied van 3D printen software ontwikkeling, maar ook bezit het bedrijf een van ‘s werelds grootste 3D printing locaties voor het maken van 3D prints.