3D printer YouTube

3D printer YouTube

Op de blog van Llowlab lees je wekelijks hoe 3D printen aan een wereldwijde opmars bezig is die nauwelijks is te stuiten. Waar deze technologie voorheen alleen was weggelegd voor grote industriële corporaties, komt deze tegenwoordig steeds meer binnen het handbereik van de gewone consument. Hierdoor zien we inmiddels ook menig 3D printer op YouTube verschijnen.

De werking van een 3D printer op YouTube bekijken is erg leerzaam. Bij Llowlab proberen we alle mechanismen van de techniek zo goed mogelijk uit te leggen, maar zoals het spreekwoord luidt zegt een beeld vaak meer dan duizend woorden. Vaak voegen wij onder onze nieuwsberichten daarom een verwijzing toe naar een relevante video.

3D printer op YouTube: steeds meer online video's

3D printer op YouTube: steeds meer online video’s

3D printen: veel video’s op YouTube

Wie geïnteresseerd is in 3D printen, vindt op YouTube werkelijk een schat aan informatie. Het online videoplatform heeft meer dan een miljard gebruikers en elke dag bekijken mensen honderden uren aan video’s. Over ieder onderwerp is hier dan ook genoeg beeldmateriaal te vinden en 3D printing vormt hierop geen uitzondering.

Uitermate populair zijn de zogenaamde ‘time lapse’ video’s, waarin een opname van een 3D printproces versneld wordt afgespeeld. Het is bijzonder om te zien hoe er vanuit het niets een prachtig driedimensionaal object wordt gecreëerd. Het kijken van deze filmpjes is bovendien bijzonder verslavend, want er valt altijd wel weer iets nieuws te ontdekken.

Enthousiaste gebruikers in Nederland

3D printen heeft inmiddels een enthousiaste gebruikersschare in Nederland aan zich gebonden en deze mensen bekijken video’s van vrijwel elke nieuwe 3D printer op YouTube. Op het platform zijn dan ook talloze filmpjes te vinden van Nederlandse gebruikers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan reviews van printers en filament of aan instructieve handleidingen voor bouwpakketten.

Ook bedrijven gaan mee in de hype en met de technologie worden talloze innovatieve toepassingen in uiteenlopende sectoren ontwikkeld. Bekijk bijvoorbeeld het filmpje hieronder over de manier waarop een ambitieus Amsterdams architectenbureau het eerste 3D geprinte huis produceerde:

YouTube: 3D printer in action demo

Wil jij een 3D printer op YouTube in actie zien? Zoek op de naam van de gewenste printer en voeg hier het Engelstalige ‘in action’ aan toe. Zo krijg je alle video’s die wereldwijd zijn geüpload te zien in plaats van alleen de filmpjes van Nederlandstalige gebruikers. De kans is groot dat je een bekend model tegenkomt, zoals bijvoorbeeld de Ultimaker 2 hieronder:

Bovenstaande video is een goed voorbeeld van de timelapse producties die we eerder in dit artikel beschreven. Ben je op zoek naar een video die iets dieper op de materie ingaat? Gebruik dan op YouTube de zoekopdracht ‘3D printer demo’. Het resultaat is bijvoorbeeld een video zoals hieronder: