3D printer en laser graveermachine ineen

3D printer en laser graveermachine ineen

Al vele 3D printing Kickstarter-projecten zijn op de Llowlab blog de revue gepasseerd. Daar waar het ene project een succes werd, hoorden we van het andere project enige tijd later weinig meer. Een ding is in elk geval zeker: áls een campagne op het crowdfunding platform slaagt, is de kans groot dat het product in kwestie ook bij introductie in de markt een succes zal worden.

Wat dat betreft is de Kickstarter-campagne van Kodama zeer veelbelovend. Het jonge bedrijf uit San Francisco haalde het doelbedrag van ongeveer 45.000 euro in minder dan een uur tijd op en na de maand durende campagne is er in totaal een recordsom van bijna anderhalf miljoen euro binnengekomen.

Innovatief concept biedt veel waar voor geld

Wat is nu het geheim achter dit succes? De belangrijkste oorzaak ligt voor de hand: consumenten vinden het belangrijkste product van de campagne, de Trinus 3D printer, simpelweg een geweldig initiatief. En dat is niet zo gek, want deze innovatieve machine heeft een dubbelfunctie en is naast een 3D printer tegelijkertijd een laser graveermachine!

3D printer en laser graveermachine ineen

3D printer en laser graveermachine ineen

Niet alleen deze unieke combinatie valt op, ook het prijskaartje is bijzonder te noemen. De Trinus is al beschikbaar vanaf een bedrag rond de 450 euro en biedt gebruikers daarmee extreem veel waar voor hun geld. De meer dan 3000 backers die de Kickstarter-campagne ondersteunden krijgen het apparaat in ieder geval nog voor de kerstdagen geleverd.

Moderne 3D printer van binnen en buiten

Als DIY 3D printer bestaat de Trinus uit losse 3D printer onderdelen die op elkaar moeten worden aangesloten. Dit is echter niet al te moeilijk en binnen een uurtje heb je de machine wel in elkaar gezet. Als consument krijg je er ook nog eens volledig gratis 250 gram Kodama Blue 3D printer filament bij. Zo kun je direct aan de slag met je nieuwe aanwinst.

Deze gebruiksvriendelijkheid zet zich voort in het ontwerp van de machine, die simpel maar doeltreffend in elkaar zit. Het stevige metalen omhulsel zorgt ervoor dat de printer tijdens het 3D printen niet wankelt en dat het apparaat vele jaren meegaat. Ook het design wordt door veel liefhebbers geroemd; het apparaat ziet er strak uit en past daarmee helemaal in het tijdsbeeld van de huidige generatie 3D printers.

Aanvullende 3D printing accessoires verkrijgbaar

Zoals bij zoveel 3D printers tegenwoordig het geval is, stelt Kodama ook een deluxe pakket van de Trinus beschikbaar. Hier moet bijna 600 euro voor worden neergeteld, maar dan heb je wel wat: naast de printer zelf, krijg je ook een laser graveerkop, extra filament, een verwarmd printbed, BuildTak sheet en een luxe LCD touch scherm. Indien gewenst zijn al deze onderdelen ook los te bestellen.

Wil je meer weten over de uitgebreide mogelijkheden van de Trinus 3D printer? Zoals gewoonlijk vind je onder dit artikel weer een filmpje van het apparaat.