3D printen krijgt podium op CES 2017

3D printen krijgt podium op CES 2017

Vandaag is de eerste dag van CES 2017, de 50e editie van de internationaal vermaarde beurs op het gebied van consumentenelektronica. De CES, voluit bekend als de Consumer Electronics Show®, wordt dit jaar georganiseerd in Las Vegas en vormt hét podium voor alle innovatieve technologieën waar de hedendaagse consument interesse in heeft. Een van de belangrijkste: 3D printen.

CES 2017 3D printing

Continue innovatie zorgt voor glansrol tijdens beurs

Samen met andere ontwikkelingen als de Internet of Things, slimme horloges en augmented reality vertolkt 3D printing een prominente rol tijdens CES 2017. En dat heeft een goede reden: de techniek ontwikkelt zich namelijk continu. Daar waar veel andere technologieën na een sterke introductie weer terugzakken door een gebrek aan innovatie, blijft de markt voor 3D printen volop in beweging.

Lees de blog van Llowlab er maar op na: dagelijks is er wel weer wat nieuws te melden. Of het nu een nieuwe 3D printer of een nieuwe filamentsoort is, elke dag weer worden er kleine verbeteringen in bestaande ontwerpen aangebracht die de technologie naar een nog hoger niveau tillen. En daarom is het logisch dat de belangstelling van de consument nog altijd niet afneemt.

Veel grote namen uit 3D printing markt aanwezig

Het uiteindelijke doel – het creëren van een soort Replicator uit Star Trek – mag dan nog ver weg lijken, elk klein stapje draagt bij aan de toekomstige realisatie ervan. En zo klein zijn die stappen overigens niet, want een op de CES 2017 aanwezig bedrijf zoals Shining 3D ontving onlangs nog de Electronics Industry Product of the Year Award voor de revolutionaire Einscan-Pro 3D scanner.

Ook andere bekende namen uit de industrie zullen acte de présence geven, waaronder Sculpteo, Formlabs, Artec, Fuel3D, Flowforge, Dimension, LulzBot, WhiteClouds, Markforged en ZMorph. De beurs is dan ook dé verzamelplek voor iedereen die niet kan wachten om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van 3D printing met eigen ogen te aanschouwen.

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van 3D printen

De CES 2017 vormt tevens een ijkpunt om te toetsen waar 3D printen op dit moment staan en welke ontwikkelingen we het komende jaar zoal kunnen verwachten. Volgens ingewijden zet de industrie komend jaar sterk in op producten voor sport en gezondheid, waar 3D prints een sterk positieve invloed op kunnen uitoefenen.

Ook het eerder genoemde Internet of Things komt aan bod – 3D printing gaat naar verwachting een steeds centralere rol vervullen bij het onderling met elkaar verbinden van verschillende apparaten. Tot slot zal de technologie een grote invloed hebben op onze mobiliteit, zowel op lokaal als internationaal niveau. Tijdens CES 2017 demonstreren producenten hoe ze hierop inspelen.