Goedkope 3D printer kopen met stembesturing

Goedkope 3D printer kopen met stembesturing

Veel consumenten willen een 3D printer kopen die snel en eenvoudig te bedienen is. De exacte werking van 3D printers is namelijk niet bij iedereen duidelijk. Voor deze doelgroep heeft fabrikant Bonsai Lab nu de ideale oplossing bedacht: 3D printing via stembesturing. De technologie is geïmplementeerd in de FabPod, een nieuwe en relatief goedkope 3D printer die zowel geschikt is voor beginners als ervaren liefhebbers van 3D prints.

Groeiende markten voor 3D printers

Net zoals veel andere fabrikanten is Bonsai Lab op zoek naar nieuwe manieren en markten om 3D printers te verkopen. Een snelgroeiende markt is de educatieve sector, waar steeds meer scholen en bibliotheken zogenaamde ‘makerspaces’ creëren voor 3D printen. Deze speciale werkplaatsen zijn vergelijkbaar met de FabLabs waar wij al eens eerder over schreven.

Nu de educatieve branche nog altijd een groei doormaakt, ontwikkelen veel 3D print fabrikanten producten die specifiek gericht zijn op deze veelbelovende markt. Het Japanse Bonsai Lab is een van de partijen die voet aan de grond probeert te krijgen in de educatieve 3D printing markt en bewijst dit met de recente aankondiging van de FabPod 3D printer.

3D printer kopen met voice navigation

3D printer kopen met voice navigation

Nieuwe 3D printer software

Met de FabPod probeert het bedrijf in te springen op de toenemende behoefte aan duurzame, gebruiksvriendelijke, veilige, goedkope en kwalitatief hoogwaardige 3D printers. Hoewel Bonsai Lab nog geen precieze prijsinformatie en release datum heeft laten weten, wordt er verwacht dat de nieuwe 3D printer minder dan 500 euro moet gaan kosten en in de lente van 2016 te bestellen is.

Naast de FabPod 3D printer introduceert Bonsai Lab ook de nieuwe 3D printing software FabPodUI. Deze software zal wereldwijd gratis te downloaden zijn voor 3D print enthousiastelingen en werkt niet alleen met de FabPod, maar ook met een diversiteit aan andere 3D printers. Een 3D printer kopen wordt hierdoor steeds aantrekkelijker.

3D printing heeft de toekomst in Nederland

In de visie van Bonsai Lab vormt de FabPod 3D printer tevens het digitale productiecentrum in het slimme huis van de toekomst. Het bedrijf deelt de visie van veel 3D printen analisten, die voorspellen dat 3D printers over een aantal decennia een standaard onderdeel zijn van elk huishouden. Dit is de reden dat 3D printing zo toegankelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk moet zijn voor iedereen.

De oplossing wordt volgens Bonsai Lab gevonden in stembesturing, waarmee zelfs beginnende gebruikers een 3D printer heel eenvoudig kunnen besturen. Gevorderde gebruikers zijn daarnaast in staat om onder meer stemcommando’s toe te voegen of aan te passen en handmatig instellingen te wijzigen.

Betere 3D scan met aangekondigde 3D scanner

De FabPod is de eerste 3D printer met stembesturing die ooit in de markt is gezet en Bonsai Lab heeft hiermee een ware primeur in handen. Daarnaast is de FabPodUI software speciaal ontwikkeld voor compatibiliteit met toekomstige 3D printen ontwikkelingen en 3D printing technieken. Indien noodzakelijk kan Bonsai Lab hierdoor snel nieuwe updates doorvoeren.

Het Japanse bedrijf laat geen misverstand bestaan over haar ambities: de 3D printers van Bonsai Lab moeten een nieuwe standaard zetten op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en slimheid. De fabrikant heeft ook alvast een nieuwe 3D scanner aangekondigd, die het maken van een 3D scan in hoge kwaliteit heel eenvoudig moet maken. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Betere 3D scan maken met aangekondigde 3D scanner

Betere 3D scan maken met aangekondigde 3D scanner