Portfolio Category Geassembleerd

Geassembleerd

DaVinci

De Da Vinci 1.0 3D printer van XYZprinting is bedoeld als instapmodel voor de prijsbewuste consument die op een eenvoudige manier 3D prints wil maken. Deze goedkope 3D printer is volledig plug-and-play en is bijzonder gemakkelijk in de bediening. Doordat de printer extra groot is, behoort ook een grotere 3D print tot de mogelijkheden. De Da Vinci 1.0 beschermt 3D prints tegen plotselinge temperatuurverschillen. Dit is met name belangrijk bij gevoelig materiaal dat snel scheeftrekt of afbrokkelt. Om de gebruiker te inspireren, heeft XYZprinting een online database waarin duizenden 3D modellen van andere gebruikers te vinden zijn. Deze kunnen eventueel nog in 3D software verder bewerkt worden. Een goede 3D printer hoeft niet veel te kosten; de Da Vinci 1.0 is al voor 600 euro te kopen.

Printrbot

Het merk Printrbot levert diverse kant-en-klare 3D printers, waaronder modellen als de Printrbot Simple, Printrbot Jr en Printrbot Plus. Printrbot is een uitstekend instapmerk voor de consument die 3D prints wil maken met een goedkope 3D printer. Prijzen voor Printrbot 3D printers starten vanaf 330 euro.

Cubify Cube

3D printers van Cubify worden geproduceerd door 3D Systems en geleverd in verschillende modellen. De printers zijn gericht op het professionelere segment en zijn dus duurder dan instapmodellen van concurrenten. Een relatief goedkope 3D printer van Cubify is de Cube, die eenvoudig op een computer is aan te sluiten middels WiFi of USB en 3D prints maakt in ABS of PLA. Prijzen voor de Cube starten vanaf 1460 euro. Duurdere modellen 3D printers van Cubify zijn de CubeX, CubeX Duo en CubeX Trio. Dit zijn grotere printers die in sommige gevallen in meerdere materialen kunnen printen. Daarnaast bieden de duurste modellen geavanceerde functionaliteit zoals een touchscreen interface. Prijzen voor deze modellen 3D printers liggen tussen de 2500 en 4000 euro.

Felix

De Felix 3D printer wordt geproduceerd door een Nederlands bedrijf en levert zowel zelfbouwpakketten als geassembleerde 3D printers. Een bekend model is de Felix Printer 3.0, die bijzonder geschikt is om grote objecten in 3D te printen. De Felix 3.0 staat erom bekend opvallend weinig geluid te produceren tijdens het maken van een 3D print. De behuizing met interne ventilatoren is ontworpen om zo stil mogelijk te functioneren. De 3D printer kan met behulp van software op de computer eenvoudig gecalibreerd worden. Ook zonder computer is het echter mogelijk om met de Felix in 3D te printen door het LCD Panel bij te bestellen. Prijzen voor de Felix 3.0 starten rond de 1700 euro.

Leapfrog Creatr

De Leapfrog Creatr is een 3D printer van Hollandse makelij en is gericht op particulier gebruik. Doordat de printer niet alleen geassembleerd maar ook gecalibeerd wordt geleverd, is de installatie al binnen een half uur klaar. De Leapfrog Creatr wordt geleverd met een single- of dual extruder. Met een dual extruder is het mogelijk om met 2 rollen materiaal tegelijkertijd te printen, terwijl dit bij een single extruder 1 rol is. Voor niet al te complexe 3D prints zal een single extruder in de meeste gevallen voldoen. De Leapfrog Creatr is in vergelijking met andere 3D printers aanzienlijk lichter. Dit komt met name omdat de printer bestaat uit aluminium dat temperatuurschommelingen tegengaat en de duurzaamheid verhoogt. Prijzen voor de Leapfrog Creatr starten vanaf 1500 euro.

UP Mini

De UP Mini is een veelzijdige 3D printer die geschikt is voor thuisgebruik én professionele toepassingen. Zo wordt deze printer onder meer op veel hogescholen en universiteiten gebruikt. Door een nauwkeurigheid tot op 0,2 millimeter is de UP Mini bij uitstek geschikt om kleine objecten te produceren. Deze 3D printer heeft een gesloten behuizing die optimale hitteverdeling garandeert. Hierdoor is een hoge kwaliteit van het eindproduct verzekerd. Wil jij een goedkope 3D printer kopen? Prijzen voor een UP Mini starten vanaf 950 euro.