Portfolio Category Bouwpakket

Bouwpakket

MakerBot

De 3D printers van MakerBot staan bekend om een hoog gebruiksgemak en eenvoudige bediening. Een bekend model van het merk is de Replicator. Deze 3D printer maakt gebruik van polylactic acid (PLA) als filament waarvan één spoel kosteloos wordt bijgeleverd. PLA is een duurzame vorm van bioplastic dat uitermate goed te bewerken is en bovendien zeer stabiel is. De bekendste printer van MakerBot, de Replicator 2, kan 3D prints met een minimale dikte van 100 microns produceren. Hierdoor behoren zeer gedetailleerde objecten tot de mogelijkheden. Ook grote objecten zijn mogelijk door de ruime afmetingen van de 3D printer. De Replicator 2 is geen goedkope 3D printer; prijzen starten rond de 2000 euro.

Ultimaker

De Ultimaker 3D printer maakt gebruik van Fused Deposition Modeling (FDM) technologie met thermoplastic als materiaalsoort. De Ultimaker is een van oorsprong Nederlands product en kan als een verbeterde uitvoering van de RepRap gekwalificeerd worden. Voor 1200 euro kan de consument een bouwpakket aanschaffen, terwijl de kant-en-klare versie van de printer 1700 euro kost.

CandyFab

3D printers van CandyFab gebruiken voornamelijk grondstoffen met een lage smelttemperatuur. De printers zijn hierdoor uitstekend inzetbaar als voedselprinter. Een grondstof als suiker is hierdoor bij uitstek geschikt om te bewerken. Dit maakt de CandyFab tot een geduchte concurrent van de gemiddelde snoepfabrikant! CandyFab maakt gebruik van de Selective Laser Sintering techniek (SLS). In tegenstelling tot een geavanceerde laser bevatten CandyFab printers een eenvoudig verwarmingselement. De printfabrikant zelf noemt de techniek daarom Selective Hot Air Sintering And Melting (SHASAM). Het proces van karamelisatie heeft enige verbruining van de grondstof suiker tot gevolg. Prijzen voor een CandyFab 3D printer starten vanaf 500 euro.

RepRap

RepRap is een relatief goedkoop merk dat flink aan de weg timmert op het gebied van 3D printen. Het bedrijf levert bouwpakketten voor verschillende modellen 3D printers waaronder de Huxley, Wallace, Prusa, Mendel, Mini-Mendel, Mendelmax en Prusa Mendel. Al deze modellen maken gebruik van Fused Deposition Modeling (FDM) met thermoplastic als materiaalsoort. Prijzen voor RepRap printers starten al vanaf 350 euro.